27. kolo
23.02.2019 18:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Leicester se dál trápí a s Crystal Palace čtyřikrát inkasoval

Již skoro dva měsíce a sedm zápasů trvá čekání Leicesteru City na vítězství. Lišky nestačily ani na Crystal Palace v souboji tabulových sousedů a vidina evropských pohárů se jim nadále rozplývá. Branku za ně vstřelil stoper Evans, na druhé straně se prosadili Batshuayi, Milivojević a dvakrát Zaha.

Domácí měli o něco více ze hry a po osmi minutách se do první šance dostal Vardy, jenže hlavičkoval těsně nad. Vardy poté našel na vápně Maddisona, jenž pro změnu vypálil vedle. Dlouhé minuty se následně hrálo bez jakéhokoliv většího vzrušení, až zhruba pět minut před koncem poločasu udeřili zničehonic hosté.

McArthur z velké dálky napřáhl, nastřelil nohu svého spoluhráče Batshuayie a brankář Schmeichel na tuto změnu směru nedokázal reagovat. A jelikož se neujala na druhé straně ani Tielemansova střela, odcházeli do kabin výrazně spokojenější Hodgsonovi svěřenci.

Leicester se na úvod druhé půle snažil soupeře zatlačit, k brance ovšem nevedla ani Maddisonova střela po hodině hry. Až o něco později přišel dlouhý aut ze strany, po dlouhé hlavičkované dostal míč na nohu Barnes, jenž vyzval Evanse a ten překonal Guaítu.

Eagles ale s odvetou nečekali dlouho a po dalších pěti minutách hry poslal McArthur přetažený centr na Wilfrieda Zahu. Ten se před Schmeichelem objevil zcela sám a povedeným volejem jej propálil. Prosadil se tak při třetím ligovém startu v řadě.

A pro Foxes bylo ještě hůře. Dánský gólman v jejich službách sice zlikvidoval Batshuayiovu ránu, následně však Evans zfauloval ve vápně Schluppa a sudí odpískal penaltu. Té se tradičně ujal Luka Milivojević, poslal Schmeichela na druhou stranu a s přehledem proměnil.

V samotném závěru, když chyběly desítky vteřin do posledního hvizdu rozhodčího, ztratil Maguire na polovině hřiště míč. Ayew vysunul Zahu, který i přes Schmeichelův dotyk procpal balón do sítě a sedmým gólem v sezóně zpečetil vítězství Orlů. Ti se tak za svého dnešního soupeře dotáhli na rozdíl pouhých dvou bodů, přičemž na sestupové příčky už mají náskok dvou výher.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele