24. kolo
29.01.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton i v oslabení vydřel v Huddersfieldu těsnou výhru 1:0

Premiéra Jana Siewerta na lavičce Huddersfieldu úspěchem neskončila, byť k tomu nebylo daleko. Terriers na domácí půdě podlehli Evertonu 1:0, když jediný gól utkání vstřelil v samém úvodu Richarlison, a hosté na John Smith’s Stadium tento výsledek s vypětím všech sil ubránili i v oslabení po vyloučení Lucase Digneho necelou půlhodinu před koncem.

Na zahanbení v podobě vypadnutí z FA Cupu proti druholigovému Millwallu zareagoval evertonský manažer Marco Silva hned pěti změnami v základní sestavě a tento krok se mu v kritické situaci po sérii neuspokojivých výsledků vydařil. Hned po dvou minutách hry totiž hosté prostřednictvím Toma Daviese podnikli nenápadnou akci na pravé straně hřiště a nejlepší klubový střelec Richarlison nadvakrát Daviesův centr dokázal procpat před brankáře Lössla do sítě. Brazilský reprezentant tak již s jedenácti trefami napříč všemi soutěžemi vyrovnal loňskou bilanci Wayna Rooneyho, který byl nejlepším střelcem Toffees v minulé sezoně.

Po rychlém zisku vedení evertonští přenechali herní iniciativu soupeři, který si však navzdory většinovému držení míče nebyl schopen vypracovat vlastní brankovou příležitost. Až na samém sklonku první půle se k první střele dostal Steve Mounié, jenže jeho nepřesnou ránu z dálky mohl Jordan Pickford jen bezpečně kontrolovat.

V druhé půli se převaha domácích ještě navýšila a velký podíl na tom měl Lucas Digne. Krajní bek Evertonu musel na trávníku nahradit zraněného Leightona Bainese a sotva deset minut po nástupu z lavičky zase putoval zpět do útrob stadionu za stažení unikajícího Diakhabyho, které rozhodčí Stuart Attwell nemohl ocenit jinak než přímo červenou kartou. Z následného přímého kopu málem početní výhodu Terriers okamžitě zužitkovali, ale na střelu Mooye si výtečně počíhal Pickford, stejně jako na gólovou hlavičku Kachungy.

Zatímco Everton poskočil na osmou příčku a tlak na osobu Marca Silvy zase o kousek polevil, cesta Huddersfieldu k záchraně je čím dál komplikovanější. Loňský nováček totiž prohrál jedenáct z posledních dvanácti zápasů, v posledních čtyřech nedokázal skórovat a na první nesestupovou příčku ztrácí již propastných jedenáct bodů, nemluvě o výrazně horším skóre, které v případě bodové rovnosti v Anglii rozhoduje.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele