20. kolo
29.12.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham v závěru rozhodl bitvu o záchranu s Huddersfieldem

Důležitý záchranářský a nervy drásající souboj vyšel lépe pro Fulham. Hostům z Huddersfieldu sice patřil první poločas, ovšem branky se nedočkali. Naopak domácí se po změně stran zvedli a i přes neproměněnou penaltu se v nastaveném čase dočkali jediné branky.

Do základní jedenáctky Cottagers se oproti remízovému zápasu s Wolverhamptonem dostali Cairney a Vietto. Sestavu hostů zase vyztužili záložnící Hogg s Löwem a útočník Mounié.

Duel začali lépe hosté. V deváté minutě se ke střele dostal Biling a brankář Rico musel jeho pokus vyrazit. Poté se hra přeci jen vyrovnala. Dvacet minut po Bilingově pokusu se do nebezpečného zakončení dostali též domácí, Odoi však po Seriho centru hlavičkoval těsně vedle tyče. Za dalších šest minut posadil Biling míč na hlavu Mouniého, jenž ovšem ve slibné pozici zamířil pouze do míst, kde stál Rico. Stejný muž musel ještě tři minuty před přestávkou zasahovat proti střele Pritcharda.

Na nepovedený první poločas zareagoval manažer Fulhamu Ranieri dvojnásobným střídáním a rázem začali Chalupáři hrát mnohem aktivněji. Čtyři minuty po změně stran se přes Vietta a Chamberse dostával k balónu Odoi, avšak chyběl mu krůček k nebezpečnému zakončení. Za dalších devět minut propadl centr Christiho na zadní k tyči k Bryanovi, jehož slabou střelu zpacifikoval gólman Lössl. Brankář Huddersfieldu se blýskl i o čtyři minuty později, kdy na rohový kop vytlačil hlavičku Mitroviće.

Cottagers hráli v druhé půli mnohem aktivněji, což potvrdil v 70. minutě Kamara, jehož střelu lapil opět pozorný Lössl. Devět minut před koncem zahrál Löwe ve vlastním pokutovém území rukou a sudí Friend nařídil pokutový kop pro domácí. Kamara však penaltu kop Mizerně a Lössl jeho pokus vyrazil.

V 88. minutě znenadání ohrozil svatyni Fulhamu Biling, ale vypálil těsně vedle. O osudu zápasu se tak rozhodlo až v nastaveném čase. Rychlý útok Chalupářů táhl Sessegnon, v ideálním okamžiku předal balón Mitrovićovi, který prudkou přízemní střelou zajistili domácím důležité vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
ondrasch77

3:1 (Mitrovic, Schürrle)

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele