16. kolo
10.12.2018 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Everton zahodil penaltu a s Watfordem pouze remizoval

Rozporuplné pocity musí zažívat hráči a příznivci Evertonu po pondělní dohrávce 16. kola proti Watfordu. Karamelky se brzy dostaly dovedení, po zahozené penaltě a vstřeleném vlastním gólu ale nakonec až v nastaveném čase odvracely porážku.

Dlouho to pro domácí vypadalo na pohodový večer. Už v 15. minutě, po pohledné křídelní kombinaci, předložil André Gomes míč Richarlisonovi na penaltu. Brazilský forvard trefil míč parádně a poslal Everton proti svému bývalému celku do vedení. Pro letní posilu klubu z Goodison Parku šlo již o osmou trefu v sezoně, čímž se řadí na čtvrté místo v tabulce střelců.

Hned po třech minutách mohli hosté vyrovnat. Deeney se ocitl zcela sám před prázdnou bránou, gólu ale zabránily dvě věci. Zaprvé trestuhodné a málokdy vídané přestřelení brány, za druhé ofsajdové postavení, ve kterém se anglický kanonýr nacházel. Watford i nadále tlačil a měl několik náznaků šancí, udeřit ale mohl i Everton. To když si Digne se Sigurdssonem vyměnili míč a nebezpečí musel zažehnat až gólman Foster. Do kabin tak odcházely spokojenější Toffees, když držely nejtěsnější možný náskok.

Hornets začali velice aktivně i druhou půli. Pereyra ale z přímého kopu trefil síť pouze z vnější síť, Deeneyho pokus zpoza vápna zase zlikvidoval Pickford. Chvíle hrůzy pro domácí přišla po necelých 20 minutách druhého poločasu. Kiko Femenía poslal přízemní centr na Roberta Pereyru. Argentinec trefil pouze tyč, o zbytek se postaral Seamus Coleman. Do nešťastného obránce se míč od konstrukce odrazil takovým způsobem, že již nestačil zareagovat a připsal si na konto vlastní gól.

Jako by to ale Toffees nestačilo, v obraně nechaly znovu velké díry. Těch Watford dvě minuty po vyrovnání využil. Opět u toho byl Roberto Pereyra, který po rychle rozehraném volném kopu odcentroval z pravé strany. Autor vlastence Coleman neuhlídal ve vzdušném souboji Abdoulaye Doucourého, jenž neomylně poslal míč za záda Pickforda.

Rozzlobený byl po zápase domácí kouč Marco Silva. "Je těžké hovořit o tomto utkání. V druhé půli zareagovali a dvakrát skórovali, protože my jsme nedělali to, co je normální a co bychom dělat měli. Musíme být v takových momentech silní," řekl portugalský lodivod.

Tragédie Evertonu ovšem nebrala konce. Domácí Yerry Mina byl v pokutovém území nešikovně faulován Kabaselem, pozorný sudí ukázal na penaltový puntík. Exekuce se ujal tradičně Gylfi Sigurdsson, jeho střelu doprostřed brány ale stačil Foster vytáhnout špičkou nohy. O chvíli později se sám před gólmanem zjevil Richarlison, míč si však špatně zpracoval a nepovedlo se mu ani vystřelit.

Domácí nadále tlačili a odměnou jim byl kýžený vyrovnávací gól v 96. minutě. Přímého kopu kousek za vápnem se ujal levý bek Lucas Digne, nechytatelně umístěná střela rozjásala celý Goodison Park. Pro Francouze se jednalo o premiérový gól v dresu Evertonu, jeho tým navíc prodloužil sérii domácí ligové neporazitelnosti. Naopak Watford už pošesté v řadě nedokázal zvítězit a propadá se tabulkou.

Autor: Martin Vejdělek / liverpoolecho.co.uk, onlajny.com, foxsports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele