27. kolo
06.02.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Citizens zdolali v předehrávce Everton a vyšvihli se do čela tabulky

Hráči Manchesteru City zásluhou branek v nastaveních obou poločasů porazili Everton a vrátili se na první místo v Premier League. Druhý Liverpool je však pozadu jen o skóre a má zápas k dobru.

První nebezpečná situace zápasu přišla velmi brzy. K odraženému rohovému kopu se dostal Leroy Sané, jehož volej prosvištěl těsně vedle tyče. Po čtvrthodině vracel z levého křídla míč do ohně David Silva, Gündoganova rána byla ovšem zblokována. Znovu se tedy kopalo od rohového praporku a tentokrát se po propadnutí Pickforda dostal k hlavičce Laporte, jenže zamířil mimo.

Chvíli na to přišla obrovská šance hostů. David Silva vyslal přesný přízemní centr na Gündogana, jehož pokus orazítkoval břevno a odrazil se zpět do hřiště. To byl signál k probuzení pro Everton. Walcott z pravé strany odcentroval na Bernarda, jehož hlavičku zastavil Walker.

Poté se však znovu dostali do tlaku Citizens. Sané sklepl míč na Agüera, proti jehož pokusu se zaskvěl Pickford. Vzrušení bylo ovšem zbytečné, neboť předchozí přihrávka Fernandinha směřovala do ofsajdu. Pohroma pro domácí tak přišla až v nastaveném čase. David Silva se ujal exekuce přímého kopu, na jeho centr si naskočil Aymeric Laporte a nechytatelně zavěsil.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Toffees. Digneho centr ze standardní situace směřoval na Zoumu, který ovšem míč pouze tečoval. Po následném rohu se k dalekonosné ráně dostal Gueye, Ederson ale míč lapil do rukavic. Mezery v obraně Evertonu málem přinesly Manchesterským druhou branku. Pickford se velice pozdě vydal za tečovaným centrem, ke kterému se dostal Bernardo. Domácím pomohla štěstěna, neboť tento pokus trefil anglického gólmana, následné nůžky Agüera zamířily kousek vedle konstrukce brány.

Po třech čtvrtinách utkání přišel obrovský závar hostí. Dlouhý pas si nalevo našel Sterling, po pěkné individuální akci trefil pouze obránce. Ten jako by to chtěl Sterlingovi vrátit a nastřelil míč do něj, díky čemuž se dostal ke střele nejprve David Silva a následně sám Sterling, aby jeho zblokovaný pokus proletěl těsně nad břevnem.

Asi deset minut před koncem se Evertonu naskytla šance vyrovnat. Walker trestuhodně ztratil míč a Richarlison se pokusil vyslat Tosuna, proti stál pozorný Ederson. Citizens dlouho nemohli vstřelit pojišťovací branku, pověstný hřebíček do rakve zatloukli až v posledních momentech. Otamendi balón vybojoval, De Bruyne udržel a poslal Jesuse. Ten brankáře loboval, a i když nejprve trefil jen tyč, z následné dorážky už se nemýlil a potvrdil vítězství svého mužstva.

Díky dvěma zaváháním Liverpoolu v řadě se tudíž Guardiolově družině povedlo navrátit do čela tabulky, soupeř zůstává na pozici deváté.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
Pony Slaystation

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Toffees aspoň remízu prosím

Reagovat
M1ck0

1:1. Everton vyrovná v 90+4

Reagovat
t0mmy33MCFC

jakoze Liverpool je totalni haluzi porazil v tomhle case tak ted bys chtel naopak co

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
diastan

Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Laporte, Fernandinho, Gundogan, Silva (C), Sane, Bernardo, Aguero

Tak snad pujdem do cela

Reagovat
Taiger

Snad Sané 3+3

Reagovat
MCFC_8

Je to tam, vybojovane vitazstvo, len to nemuseli byt az take nervy do konca, 2.polcas 3-4 nedotiahnute brejky, ale hlavne su 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele