29. kolo
03.03.2019 17:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpoolské derby opět branky nepřineslo, těží z toho Manchester

V ligové historii anglického fotbalu platí městské derby Liverpoolu s Evertonem za duel se suverénně nejvyšším počtem bezbrankových remíz a kluby tuto tradici dodržují dodnes. Výsledek 0:0 z Goodison Parku je bezesporu méně přívětivý pro tým Jürgena Kloppa, jenž si připisuje již třetí dělbu bodů z posledních pěti kol a přepouští tak Manchesteru City první místo v tabulce. Devět kol před koncem tak Reds zaostávají za obhájcem titulu o jediný bod, zatímco Everton zůstává desátý.

Jak u lokálních střetnutí bývá dobrým zvykem, zápasu nechybělo nasazení ani vysoké tempo hry, ovšem finální fáze pokulhávala na obou nohách. Za celou úvodní půlhodinu stojí za zmínku snad jen střela Mohameda Salaha, která zamířila neomylně do středu brány a připravených rukavic Jordana Pickforda. Egyptský forvard byl i na konci druhé šance večera, když jej Sadio Mané vyslal do samostatného úniku, jenže Pickford obstál i tentokrát a Hendersonova dorážka již do brány neprošla. Salah tak vůbec poprvé za svou liverpoolskou kariéru neskóroval již ve třech ligových zápasech v řadě.

Domácí byli směrem dopředu ještě neškodnější. Liverpoolské napadání jejich rozehrávky nutilo hráče Evertonu k opakovaným nákopům na osamoceného Dominica Calverta-Lewina, jenž ve vzdušných soubojích s Virgilem van Dijkem nepřekvapivě ztrácel, a tak si za celou první půli Toffees připravili jen jednu nepřesnou ránu Thea Walcotta. Až sedm minut po změně stran se mezi tři tyče trefil Calvert-Lewin, ovšem svou hlavičku nasměroval přesně k brankáři Alissonovi.

Chvíli nato o sobě dali vědět i liverpoolští skrze přímý kop Trenta Alexandra-Arnolda, avšak pokus mladého beka z 54. minuty byl tím vůbec posledním, proti němuž musel Pickford zasahovat. Další šance Origiho, Maného, Salaha či Fabinha totiž skončily bez řádného zakončení, přičemž především poslední jmenovaný se sebou musí být hrubě nespokojen, neboť prováhal možnost vystřelit bez přípravy a umožnil tak Seamusi Colemanovi zakročit s obranným zákrokem na poslední chvíli.

Když pak v závěru neuspěl ani Van Dijk a Jordan Pickford protentokrát nepředvedl žádnou tragikomickou eskapádu jako v předešlém derby na Anfield Road, skončilo Merseyside derby neuspokojivou remízou 0:0, z níž nejvíce profituje Manchester City.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
LokoLFC

0:2

Reagovat
Adhol

Sakra těžkej zápas. Derby a ještě k tomu na Goodison Parku, kde Everton moc neporážíme, ale rozdrcení Watfordu by nás mohlo nakopnout a Everton letos rozhodně nějak oslnivě nehraje, zvlášť doma. Zkusím 0:1

Reagovat
M1ck0

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 LFC

Reagovat
MCFC_8

V 96.minute Everton vyrovna...

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
MCFC_8

A najlepsie by bolo z nejakej halize tak ako Liverpool vtedy doma vyhral s nimi

Reagovat
t0mmy33MCFC

no to byl Pickford snad zaplacenej...

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Klud bude to easy zápas 0:3

Reagovat
vanGomm

Ve vzájemných zápasech už Everton nevyhrál 18 zápasů.Na to,že se jedná o derby zápasy je to poměrně už velká serie.A každá jednou dříve,nebo později skončí.Tipnu 1X.

Reagovat
oli9

0:2 Salah, Henderson

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

uff Livpool titul v piči. to si uz Guardiola nenechá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel... Neustáli jsme tlak toho že jsme nejlepší tým v lize, máme náskok 7 bodů a jsme favorit na titul, od novýho roku jsme šli neuvěřitelně dolů jak herně tak výsledkově, mezitím co mizérie City znamenala 2 nebo 3 prohrané zápasy v lize, z čehož zpátky získali potřebnou motivaci, kterou se zdálo mohli postrádat po té co loni opanovali ligu suverénně a letos neměli start o nic horší, nás naopak sešrotovala situace, na kterou tohle mužstvo zatím nebylo zvyklý, a neustáli jsme tlak toho, že jsme rázem hlavním favoritem na titul a mnozí už nám ho vkládali do rukou jako jasnou záležitost... Nicméně míč je na straně hřišti ropáků a ani jejich poslední dvě výhry nebyli nijak přesvědčivé, musíme ze sebe setřást deku, vyhrávat co se dá a doufat v klopýtnutí soupeře... Ovšem obávám se že Pepek už to nepustí kéž by se zadařilo aspoň v té Lize Mistrů když nic v PL...

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak posledni dva zapasy City nebyly presvedcive mozna dle vysledku, ale jinak jsme dominovali a nepustili soupere k nicemu, kazdopadne bych rozhodne jeste o nicem nemluvil, jak rikas "mic drzime" my (a to btw umime drzet dobre ) ale taky se muze stat ze prohrajem na Utd nebo remizujem se Spurs a muze byt vse jinak... ja osobne si myslim ze jak Lpool tak City jeste ztrati - otazka je kdo vic

Reagovat
smazaný uživatel

A my mužem remizovat 0:0 až do konce sezóny pokud se něco nezmění

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele