4. kolo
01.09.2018 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton FC - Huddersfield Town 1:1

I když se hráčům Huddersfieldu nepodařilo ani napočtvrté připsat si první ligové vítězství v nové sezoně, ukázali na půdě Evertonu, že je s nimi potřeba počítat. Tým Davida Wagnera si totiž z Goodison Parku odváží zasloužený bod za výsledek 1:1. Oba góly padly kuriózně v rozmezí necelých dvou minut, když na trefu Billinga dokázal okamžitě odpovědět Dominic Calvert-Lewin. Víc toho však svěřenci Marca Silvy nepředvedli a připisují si tak letos již třetí remízu.

Domácí se museli vypořádat s absenci rekordní letní posily Richarlisona, jenž si odpykává třízápasový distance za vyloučení v předešlém zápase s Bournemouthem, a nepříjemnou ztrátou navíc bylo i zranění Thea Walcotta, který musel opustit hřiště krátce před uplynutím hodiny hry. V tu chvíli již na světelné tabuli zářil stav 1:1, neboť v závěru první půle došlo na bláznivou sekvenci, která dvěma góly nastartovala nevýrazný zápas k životu.

Jestli mají domácí během reprezentační přestávky na čem pracovat, tak na bránění standardních situací. Liverpoolský celek tímto způsobem inkasoval v předešlých zápasech Wolverhamptonem, Southamptonem i zmíněným Bournemouthem a nejinak tomu bylo i tentokrát. V čtyřiatřicáté minutě přizvedl Calver-Lewin nešťastně Loweův rohový kop na hlavu nehlídaného Philipa Billinga a dánský mládežnický reprezentant snadno zblízka poslal hosty do překvapivého vedení.

Odpověď Evertonu ovšem byla bezprostřední. Lucas Digne, jenž dostal poprvé od příchodu z Barcelony v lize přednost před Leightonem Bainesem na postu levého beka, poslal do šestnáctky centr přesně k všudypřítomnému Calvertu-Lewinovi, jenž po dvou trefách v nedávném pohárovém duelu s Rotherhamem přidal třetí zásah sezony a postaral se o srovnání pouhých 87 vteřin od Billingova gólu. Jednadvacetiletý forvard pak málem dokonce dokonal obrat ještě do přestávky, ovšem Walcottův centr nakonec hlavou nezkrotil.

Po změně stran sice měli domácí více ze hry, ovšem neprostupná defenziva soupeře čistila před brankářem Lösslem prostor příkladně a dánský gólman se snad jen s výjimkou nepřesné hlavičky Tosuna nedostal do ohrožení. To Huddersfield působil nebezpečnějším dojmem a opakovaně vyrážel do rychlých protiútoků. Přestože nakonec Terriers favorizovaného soupeře v přesných střelách mezi tři tyče porazili 6:1, skóre již zůstalo neměnné, a tak se oba celky musí spokojit s bodem za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele