7. kolo
29.09.2018 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Fulham FC 3:0

Třízápasovou šňůru bez vítězství nakonec utnul domácí celek. Everton po změně stran sešlápl plyn a Fulham odstřelil třemi brankami a to ještě neproměnil pokutový kop pozdější autor vítězné branky, Islanďan Gylfi Sigurdsson.

Pro hosty z Londýna začalo utkání dost nešťastně, protože už v 8. minutě musel odejít ze hřiště Fosu-Mensah, jenž si sám po nedovoleném zákroku přivodil zranění. Co se týče brankových příležitostí, těch první poločas moc nenabídl. Nedá se však v žádném případě říci, že se hrál nudný fotbal. V Goodison Parku se hrála typická ostrovní řež, plná tvrdých, ale víceméně čistých soubojů. Až závěr prvního poločasu zvedl diváky ze sedadel, když se opřel do balónu Sessegnon a div, že nepřelomil břevno Pickfordovy branky. Fulham tato příležitost musela mrzet, protože liverpoolský celek po změně stran převzal iniciativu a začal svého soupeře mačkat.

Everton opravdu vstoupil do druhého poločasu výrazně živější a nakonec to slavilo úspěch. Ale nejprve popořádku. V 51. minutě si Odoi dovolil ve vlastní šestnáctce postrčit protihráče a od sudího se nemohl dočkat ničeho jiného, než žluté karty a pokutového kopu. Gylfi Sigurdsson ale nabídnutou příležitost zahodil a střelou nahoru doprostřed orazítkoval břevno.

Domácí se zdravě naštvali, začali Fulham pořádně tlačit a nakonec přeci jenom vstřelili důležitý první gól. A byl to předchozí hříšník Gylfi Sigurdsson, který si udělal prostor ke střele a zpoza vápna překonal Bettinelliho. A nezůstalo jen u toho, za chvíli předvedl Everton další povedenou akci a centr Walcotta dostal do branky hlavou Cenk Tosun. Goodison Park byl v laufu, domácí vedli 2:0 a měli Fulham doslova na lopatě.

Hosté sice neskládali zbraně, snažili se vstřelit kontaktní branku, ale domácí tým hrál velmi chytře. V závěrečné desetiminutovce Toffees soupeře vůbec k ničemu nepouštěli a drželi balón daleko od své branky. Poslední slovo zápasu měl už v nastaveném čase po Bernardově přihrávce opět Gylfi Sigurdsson.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
rickroll

Výjezd na Goodison Park pro tradičních 0 bodů je něco, po čem se mi fakt v Champu nestýskalo...

2:0

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele