13. kolo
24.11.2018 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Cardiff City 1:0

V sobotu 24. listopadu odpoledne se setkaly celky Evertonu a Cardiffu. Od začátku byl favorit jasný, Everton se stále drží v první polovině tabulky, zatímco Cardiff bez přestávky bojuje o přežití v nejvyšší anglické fotbalové lize. Cardiff však chtěl navázat na dobré výkony z posledních utkání a Everton tak body neměl dostat zadarmo.

Zápas dlouho nepřinesl žádné větší vzrušení, oba dva týmy hrály zodpovědně a nepustily soupeře do prostorů, které by znamenaly ohrožení branky. Až ve 29. minutě se středopolař André Gomes dostal po rohovém kopu a po šikovném uvolnění ve vápně ke střele z úhlu, která ovšem skončila pouze na boční síti hostů.

Další příležitost Toffees přišla ve 40. minutě, kdy se po přímém volném kopu Sigurdssona dostal k hlavičce z ideální pozice nejlepší střelec Evertonu Richarlison, který však v přímém ohrožení brány mířil pouze doprostřed, kde byl připravený brankář Etheridge.

I druhý poločas začali aktivněji domácí, když se po chytré přihrávce Bernarda dostal do brankové příležitosti Sigurdsson, který už byl za úrovní brankáře Etheridge a mohl zakončovat, ale na brankové čáře pokus Islanďana vykopl Sol Bamba a stav tak zůstával nerozhodný.

Při další příležitosti se však domácí již nemýlili. Po šťastných odrazech se míč dostal k Theo Walcottovi, který se hnal sám na bránu soupeře. Jeho střelu Etheridge ještě stačil vytěsnit, na dorážku Sigurdssona byl však krátký a stav se tak měnil ve prospěch domácích - 1:0.

Po brance Evertonu se poprvé v zápase přihlásili o slovo i hosté, a to když se Camarasa pokusil o tvrdou střelu zhruba ze 30 metrů. Pickford ji však bez problémů vytěsnil na roh a žádné vzrušení se tak nekonalo. Když pak ani Lookman neproměnil svojí individuální akci, bylo jasné, že si Everton uhlídá tři body na domácím hřišti a udrží se tak na dohled předních příček.

Autor: Filip Zelenka

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

budu nam chybat ramirez a cuco martina? pana boha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele