37. kolo
03.05.2019 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Everton porazil Burnley hladce 2:0

Jakmile Burnley završilo potřebných 40 bodů, přestalo se snažit o ofenzivu. Už proti Chelsea to byla ryzí destrukce, ale dnes na hřišti Evertonu to v ofenzivě byla stejně jako doma s Man City prakticky nula. Everton proto využil dokonalé efektivity v prvním poločase, kdy během čtyř minut rozhodl o vítězství 2:0.

První gól byl vskutku parádní. Blesková kombinace mezi Calvert-Lewinem a Sigurdssonem přihrála míč Richarlisonovi někde na dvaceti metrech od brány a výsledkem byla krásná a přesná rána k tyči i vinou přispění tečujícího Bena Mee. Heaton byl bezmocný i za tři minuty, kdy sice vyrazil dělovku Digneho, ale pouze k dorážejícímu Seamusu Colemanovi.

Závěrečných 20 minut zápasu dostal šanci i český reprezentant Matěj Vydra - a ukázal, že jisté kvality i přes mizernou vytíženost pořád má. Burnley dost možná mělo kopat penaltu poté, co Vydru ve vápně svalil Michael Keane. Píšťala sudího však zůstala trestuhodně němá. Pouze u povzdechů zůstalo i v závěru, kdy Lookman málem nádherně skóroval, ale rozezněl pouze břevno.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele