27. kolo
03.04.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea s anglickými mladíky v sestavě pookřála a přehrála Brighton 3:0

Zatímco v předešlém kole se Chelsea trápila a dokázala v Cardiffu vybojovat vítězství až na poslední chvíli, doma proti Brightonu se diváci dočkali o poznání klidnějšího průběhu utkání. Blues ve výrazně obměněné sestavě s přehledem zvítězili 3:0, přičemž o góly se postaraly právě "nové tváře" Olivier Giroud, Eden Hazard a Ruben Loftus Cheek, kteří proti Cardiffu v základní jedenáctce chyběli. To samé platí i pro mladíčka Calluma Hudsona-Odoie, jenž se dočkal svého prvního startu a očekávání příznivců Blues rozhodně nezklamal.

Osmnáctiletý debutant v dresu Chelsea totiž výtečně nahrál Giroudovi na první gól večera v 38. minutě, který zlomil odpor hostí, a v druhé půli již bylo střetnutí zcela jednostranné. Po gólu a asistenci si shodně připsali Hazard s Loftusem-Cheekem a Chelsea tak poskočila v tabulce před Manchester United na páté místo s minimální ztrátou na londýnské rivaly Arsenal s Tottenhamem. Brighton naopak pokračuje v sestupné tendenci a zůstává pouze pět bodů od osmnáctého místa.

Po úspěšných představeních v Evropské lize či anglickém národním týmu nebylo na Hudsonu-Odoiovi vidět jakoukouli známku nervozity ani v Premier League a mladého křídelníka bylo od úvodních minut plné hřiště. Zbytek týmu se však zprvu spíše hledal, a tak Brighton zvládal držet soupeře na uzdě a pokoušel se hrozit z protiútoků. Sedm minut před koncem však přece jen domácí na zataženou obranu Seagulls vyzráli a nebylo žádným překvapením, že se to podařilo právě Hudsonu-Odoiovi. Jeho rychlost a dobrá práce s míčem na pravé straně zařídily výtečnou palebnou pozici pro Oliviera Girouda, jenž výjimečně dostal v lize přednost před Gonzalem Higuaínem a odvděčil se Mauriciu Sarrimu povedeným finišem.

Po změně stran se málem první trefy při debutu dočkal i všudypřítomný Hudson-Odoi, ale svou hlavičku nasměroval přímo do náruče Mata Ryana. Přesto se domácí fanoušci na pojištění náskoku příliš dlouho nenačekali. Eden Hazard po svém typicky ladném průniku vypálil zpoza šestnáctky a připsal si již čtrnáctý gól sezony, přičemž nedlouho poté takřka to samé, jen z ještě větší vzdálenosti předvedl i Ruben Loftus-Cheek. Teprve až v samém závěru si první střelecký pokus mezi tři tyče připsali i hosté, ovšem vlastního zásahu se nedočkali, a tak se ze Stamford Bridge vypravují s třígólovým přídělem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Messi the Genius"10"

Odkozeno kvuli poharu

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele