11. kolo
03.11.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cardiff City - Leicester City 0:1

Cardiff se stále trápí, tentokrát nedokázal prolomit střelecké trápení proti Leicesteru, který po jediné brance utkání z kopačky Graye ukořistil tři body.

Jak asi neuniklo nikomu sledujícímu fotbalové dění. Minulý víkend se zřítila helikoptéra, ve které zahynul spolu s dalšími čtyřmi pasažéry majitel Leicesteru Vichai Srivaddhanaprabhu. K uctění jeho památky došlo úvodní minutou ticha, fanoušci byli navíc před zápasem vybaveni bílými tričky s nápisy a fotkou uctívající zesnulého, hráčům nechyběly na pažích černé pásky. Jakoby ponurá atmosféra spojená s touto tragédií dolehla na hráče více, než by bylo zdrávo. První třicet minut se nerodily žádné šance. Navíc smůla hostí neměla skončit. Ve 27. minutě totiž přišli o Harryho Maguierea, který byl z důvodu zranění donucen střídat.

Jako první pak hrozili Bluebirds. Kontroverzně pokračovali ve hře, zatímco Demarai Gray se svíjel s bolestnými grimasami na okraji vápna, a po faulu na Harryho Artera vybojovali přímý kop ze zajímavé pozice. Nemohl se k němu postavit nikdo jiný než Victor Camarasa, který ho zahrál náramně a Kasper Schmeichel hájící hostující branku, mohl jen sledovat jak se míč odráží zpátky do hry od břevna.

Leicester se osmělil až v samotném závěru poločasu. Dobrou příležitost zahodil Ndidi, který nedokázal nasměrovat svoji hlavičku po rohovém kopu do branky. Pereirova střela poté skončila jen na boční tyči. Už pomalu začínala třetí nastavená minuta, když přišla obrovská šance Leicesteru. Vardy pálil na odkrytou bránu a v cestě mu stál jen ostřílený stoper Bamba. V případě, že by Bamba zastával pozici brankáře, jednalo by se dost možná o zákrok kola. V tomto případě se ale po ruce stopera Cardiffu měla pískat penalta a Bamba se měl klidit do sprch. Bohužel pro Lišky z Leicesteru sudí Lee Probert přehlédl tento incident a nechal hru pokračovat zahráním rohového kopu. I přes protesty šedých dresů už na svém rozhodnutí nic nezměnil a o minutu později ukončil poločas za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se nejprve na odvážný útok vydal domácí Murphy. Přetlačil v souboji rychlíků Pereiru a z úhlu se hnal na Schmeichela. Z obtížné pozice ale nedokázal dánskou jedničku překonat.

O tři minuty později propuknul ohňostroj oslav, když se Leicester ujal vedení. Pěknou, pomalu vystavěnou, týmovou akci zakončil po Chillwellově centru Demarai Gray přesnou, přízemní střelou k pravé tyči. Jak moc důležitý gól pro hosty byl, dokázala následná oslava. Nejen, že střelec gólu Gray sundal dres, pod nímž se skrývalo podvlíkací tričko s nápisy uctívajícími památku Vichaie Srivaddhanaprabhu, ale všichni hráči včetně brankáře Kaspera Schmeichela, který přesprintoval celé hřiště, branku oslavovali spolu se svými fanoušky za soupeřovou bránou. Nádherný, emotivní moment.

Hra se co se šancí týče spíše podobala prvním třiceti minutám. Docházelo k různým náznakům, ale do vyložených příležitostí se týmy nedostávaly. Zajímavě vypadala skrumáž ve vápně Leicesteru ze 68. Minutě, kdy se Bamba pokusil o nůžky, míč ale netrefil ideálně. V 70. minutě se na hřiště podíval Danny Simpson. Anglický obránce, jenž patřil do Ranieriho sestavy, která vyhrála pát let zpátky Premier League, se do dnešního dne nedostal v dosavadní sezóně s A týmem na hřiště. Trénoval a hrál pouze s juniorkou, a Claude Puel už v přestupovém období jasně naznačil, že s ním nepočítá. Dnes mu, ale dal čuchnout a Simpson odehrál solidních 30. minut, při kterých poctivě plnil pokyny francouzského kouče.

Jak se utkání chýlilo ke konci a domácím docházel čas na srovnání, začaly se otvírat okénka v jejich obraně, vybízející k náběhům za obranu. A když by se dělala v testu dělala spojovačka mezi hráči a způsoby hry, Jamie Vardy by rozhodně byl prvním, kdo by Vám přišel na mysl. V 88. minutě se takto dostal za stopery Cardiffu a pravděpodobně by i skóroval, jenže Etheridge přečetl hru a vyběhl pár metrů z branky. Díky tomu pak mohl Vardyho pokus zlikvidovat a dát tak ještě šanci svým spoluhráčům na vstřelení branky. Ti už se ale na gól nezmohli a utrpěli sedmou porážku z posledních osmi zápasů.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele