7. kolo
30.09.2018 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Cardiff City - Burnley FC 1:2

Cardiffu to ani tentokrát nevyšlo a velšský celek znovu prohrál, takže si na své první vítězství musí ještě počkat. Nad síly domácích bylo Burnley, které o třech bodech rozhodlo až ve druhém poločase, kdy padly všechny branky. Hosty poslal do vedení Gudmundsson a stejný hráč přihrával i na vítězný gól Sama Vokese, který hrál své 100.jubilejní utkání. Na straně vítězů hrál od úvodní minuty Matěj Vydra.

Český útočník se přihlásil o slovo ve 14.minutě kdy hodně nepřesně vypálil. Mnohem větší šance se naskytla Joshu Murphymu, který se z úhlu protlačil až před brankáře Harta a pak razantní střelou orazítkoval tyč! Burnley se pak smůla přilepila na paty ještě jednou, to když manažer Sean Dyche musel již v polovině prvního dějství sáhnout ke střídání a zraněného Tarkowskiho nahradil Long.

Domácí měli ve 35.minutě další zajímavou příležitost a na balón si musel po střele Zohorea sáhnout Hart. Cardiff ještě získal rohový kop, ale z něho nic zásadního nevzešlo a brankou neskončila ani situace z konce prvního poločasu. Závar před Hartem se změnil doslova v hlavičkovanou a Petersen už brankáře překonal, jenže toho na brankové čáře zastoupil jeden z obránců.

První poločas na Cardiff City Stadium branku nepřinesl, ovšem hrála se velmi zajímavá partie. Bezgólový stav byl nakonec ve druhém poločase prolomen. Nejprve si zkoušel vymodlit pokutový kop Sam Vokes, jenže sudí pro jeho pád v šestnáctce neměl pochopení a pak už to přišlo. Krásný oblouček na zadní tyč propasíroval za záda Etheridgeho Johann Gudmundsson a Burnley vedlo 1:0!

Pohotová volej Vítora Samarasy mohla výsledek okamžitě srovnat, kdyby jí nescházela větší přesnost. Cardiff si na svojí šanci musel počkat do 60.minuty, pak Manga zpětnou přihrávkou na vápno namazal Joshu Murphymu a jeho přesná střela k tyči znamenala vyrovnání.

A Bluebirds mohli výsledek otočit, jenže podobně jako v prvním poločase spoustu dobrých příležitostí zahodili. Murphyho výtečnou technickou střelu Hart vyrazil a na druhé straně Sam Vokes z malého vápna hlavou vrátil vedení na stranu Clarets. Cardiff si možná nezasloužil prohrát, ale v tomto utkání šeredně doplatil na produktivitu a na své první vítězství musí nadále čekat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
Noustress

súboj dvoch týmov, ktoré pasujem na zostup spolu s Hudders, ideálne teda X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele