2. kolo
19.08.2018 14:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Watford FC 1:3

Excelentní nástup do obou poločasů zařídil Watfordu pohodlné vítězství 3:1 na půdě Burnley. Na úvodní trefu Andrého Graye ještě stihl obratem zareagovat James Tarkowski, jenže na úvod druhé půle se v rychlém sledu za sebou prosadili Deeney s Hughesem a triumfu hostí již nebylo sporu. Burnley tak zatím navazuje na nevyvedený závěr loňské sezony a připisuje si na konto další zápas bez vítězství, již sedmý v řadě.

Watford tak dal suverénně zapomenout na venkovní trápení z loňské sezony, kde se naposledy prosadil 2. ledna proti Manchesteru City. Tehdy se prosadil André Gray a tentýž hráč předlouhé čekání také ukončil. Hned v třetí minutě někdejší forvard Burnley poslal míč Deeneymu, namířil si to sprintem do šestnáctky a zpětnou pobídku zužitkoval pohotově z prvního doteku propálením Joea Harta.

Vedení hostí ale vzalo za své hned po dalších třech minutách hry. Rohový kop Gudmundssona přistál přesně na hlavě Tarkowského, pro nějž šlo o vůbec první gól v dresu Clarets. Po zbytek první půle pak měli hráči Burnley navrch, ale optickou převahu nedokázali zúročit vyjma povedeného přímého kopu Gudmundssona, s nímž si ale brankář Foster zvládl poradit.

Druhá půle začala úplně stejně jako ta první a Watfordu stačily tři minuty, aby se znovu ujal vedení. Tentokráte se ujal role střelce kapitán Deeney, jemuž fantastickým pasem připravil palebnou pozici Abdoulaye Doucouré a zkušený forvard Hornets nezaváhal.

Místo opětovné reakce domácích však tentokráte přišla pohroma v podobě třetího inkasovaného gólu. V 51. minutě Will Hughes uzmul míč po nepovedené rozehrávce Matta Lowtona, namířil si to střemhlav k pokutovému území a parádní ranou propálil i bezmocného Harta, který se natahoval marně.

Stažení dvoubrankového manka již bylo nad možnosti hráčů Burnley, kteří museli s přibývajícími minutami cítit čím dál těžší nohy z náročného čtvrtečního duelu předkola Evropské ligy. S výjimkou Vokesovy hlavičky ze 70. minuty si obrana Watfordu nabytý náskok pohlídala bez potíží a slaví na úvod sezony druhé vítězství za sebou. To svěřenci Seana Dychea na první tříbodový zisk stále čekají, ovšem zároveň se musí soustředit i na zmíněné pohárové působení, kde je ve čtvrtek čeká řecký Olympiakos.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
LidoOP

0:1

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele