25. kolo
02.02.2019 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Bok po boku za záchranou. Burnley zachránilo se Southamptonem remízu až v nastavení

Jak Burnley, tak Southampton ještě v roce 2019 nepoznaly hořkost porážky - a tenhle fakt se nezměnil ani ve vzájemném zápase. Větší radost z toho mají určitě Clarets, kteří nejenže mohou využívat služeb legendárního Petera Crouche, ale navíc se dočkali vyrovnání na konečných 1:1 až ve čtvrté minutě nastaveného času.

Jejich šňůra neporazitelnosti tak čítá už šest utkání. Pro Burnley tohle možná trochu překvapivě není tak vzácná událost - v minulé sezóně takové série zaznamenalo hned dvě. Tentokrát však potřebovalo velkou porci štěstí. Za kratší konec tahali už od začátku a jen zásluhou Toma Heatona neskončil únik Dannyho Ingse po skvělém pasu Targetta gólem.

Burnley mělo solidní přechodovu fázi, ale ve finálních prostorech selhávali. Jako Wood, který překopl v solidní pozici bránu o dobré dva metry. Třaskavou situaci na sklonku poločasu způsobil pád Barnese - kontakt s brankářem Saints rozhodně byl, ale útočník Clarets šel střetu až příliš naproti a vysloužil si ke svému zděšení jen žlutou kartu.

Do vedení se Southampton dostal deset minut po změně stran a jen minutu poté, co Heaton vytáhl skvělý zákrok proti hlavičce Ward-Prowse. Pak se ale Redmond prosmýkl kolem Corka a krásnou ranou k tyči otevřel skóre.

Burnley zachránil až příchod spasitele. Patnáct minut stačilo Peteru Crouchovi, aby změnil obraz hry. Hned první balón letící do vápna skončil jeho kořistí a míč se nakonec se štěstím dostal k Barnesovi - ten ale sám před bránou selhal. Krátce na to stejný forvard napálil z voleje břevno - vykoupení se tak dočkal až v nastavení. Crouch vybojoval penaltu na Stephensovi a Ashley Barnes pokutový kop s přehledem proměnil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
hradec

Clarets 2:1 Saints

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele