19. kolo
26.12.2018 16:00 CET
1 : 5
(1:3)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Everton si vyšlápl na Burnley a odčinil debakl s Tottenhamem

Jak rychle se ve fotbale věci mění. V sobotu to byli hráči Evertonu, kteří si museli vytrpět potupu v podobě šesti inkasovaných branek a jednoznačné porážky od Tottenhamu. Na Boxing day ovšem okusili opačnou roli - na půdě Burnley předvedli nejlepší výkon sezóny, již po třiceti minutách nabyli tříbrankové vedení a nakonec si odvezli výhru 5:1.

Na první branku se na Turf Moor nečekalo dlouho, už ve druhé minutě si totiž na centr Bernarda naskočil Mina a z hranice malého vápna nezaváhal - Everton se tak ujal brzkého vedení. O dalších deset minut později polil domácí příznivce studený pot, standardní situaci z výhodné pozice totiž rozehrával Digne a zakončil ji naprosto parádně, Joe Hart se natahoval marně.

A aby toho nebylo málo, hrůzostrašný start do utkání dokonal kapitán domácích Mee, který ve vlastním pokutovém území hloupě zahrál rukou a hostům tak nabídl výhodu pokutového kopu. Ten si vzal na starosti Sigurdsson a chladnokrevně nabízenou možnost proměnil. Domácím se do poločasu podařilo alespoň snížit, když si po rohovém kopu přesný zásah připsal Gibson.

Žádný comeback Burnley se ovšem nekonal, přesně naopak - hosté celou druhou půli kontrolovali dění na hřišti a v samém závěru ještě přidali další branky. Nejprve dvacet minut před vypršením řádné hrací doby napřáhl Digne a ze střední vzdálenosti se trefil přesně ke vzdálenější tyči. V nastaveném čase se zase za obranu domácích prosmýkl Richarlison a střelou na přední tyč upravil na konečných 5:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Championship

10

Reagovat
syraLFC

1:1

Reagovat
Kixi Syhimour

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele