31. kolo
16.04.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Cardiff zabral v hodině dvanácté a po výhře 2:0 nad Brightonem si zachoval šanci na udržení

Cardiff City zvládl ze svého pohledu nejdůležitější bitvu o záchranu na půdě největšího konkurenta z Brightonu a po vítězství 2:0 si ještě uchoval naději na udržení prvoligové licence pro příští ročník. V případě porážky v dohrávce 31. kola by totiž ztrácel právě na jedenáctý Brighton propastných osm bodů a toto manko by už ve zbývajících čtyřech duelech jen těžko doháněl. Hosté jsou stále osmnáctí a na svého úterního rivala ztrácejí dva body.

Domácím tedy patří sedmnáctá příčka a pokračují v trápení, které započalo koncem března proti Southamptonu (0:1). Od té doby prohráli počtvrté v řadě a pakovali se také z FA Cupu, když v semifinále nestačili na vedoucí celek Premier League z Manchesteru City (0:1). Na druhou stranu mají situaci stále ve svých rukách, neboť oproti welšskému konkurentovi disponují jedním zápasem k dobru. Toto utkání nebylo od samého začátku nijak bohaté na vyložené příležitosti.

Hned tu první z poloviny úvodního dějství přetavili hosté ve vedoucí gól. Po precizní defenzivní práci a následném rychlém přechodu do ofenzívy si na levém křídle vyměnil Nathaniel Mendez-Laing balón s Hoilettem a poté napřáhl svou silnější pravačkou z dobrých dvaadvaceti metrů. Svůj nádherný kroucený pokus usměrnil s naprostou přesností do pravého horního rohu a plachtící brankář Ryan byl naprosto bezmocný.

Poté až do konce úvodního dějství sledovali diváci nudnou podívanou odehrávající se převážně v blízkosti půlící čáry, Velšané pojistili svůj náskok pět minut po přestávce. Po dlouhém přímém volném kopu od Víctora Camarasy z levého křídla si seběhl před hranici brankového území Sean Morrison a zcela zapomenut hlavičkoval doprostřed branky kolem Ryana, jenž ani v tomto případě neměl sebemenší nárok úspěšně zasáhnout.

Vzápětí se hosté spoléhali na pozornou hru v obraně a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli, Brighton navíc v útočné fázi výrazně paběrkoval. S přibývajícím časem bylo všem přihlížejícím jasné, že se nezmůže ani na vyrovnání. Ve čtvrté nastavené minutě mohl alespoň korigovat nepříznivý stav Glenn Murray, jenomže ze středu pokutového území orazítkoval pravou konstrukci a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele