19. kolo
26.12.2018 18:15 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal se v Brightonu trápil a bere pouze bod

Výborný vstup do zápasu a od té doby bída s nouzí. Asi tak lze charakterizovat vystoupení Arsenalu na půdě Brightonu, kde se Kanonýři ujali brzkého vedení a měli na dosah i navýšení skóre, ovšem to se jim nepodařilo a s přibývajícími minutami měl výkon hostujícího týmu výrazně sestupnou tendenci. Ještě do přestávky stačil srovnat Locadia, a přestože se Arsenal těšil většinovému držení míče, nebezpečnějším dojmem působili v druhé půli domácí a mohou cítit lehké zklamání, že vysněný obrat nedotáhli do konce a mají pouze bod za remízu 1:1.

Úvodní půlhodina přitom nenasvědčovala ničemu jinému než pohodlnému vítězství týmu Unaie Emeryho. Hned v sedmé minutě udržel Alexandre Lacazette míč v šestnáctce soupeře i proti početné přesile protihráčů všude okolo, naservíroval míč do strany svému parťákovi Piérru-Emerickovi Aubameyangovi a nejlepší střelec Premier League si suverénní ranou pod břevno připsal letošní zásah číslo třináct. Gabonský forvard měl záhy další skvělou možnost, jak soupeře poslat do kolen, ale tentokráte si na jeho pokus počíhal Mat Ryan a udržel svůj tým ve hře.

Na přelomu půlhodiny hry pak přišel dost možná zlomový moment utkání, kdy došlo k dalšímu souboji Aubameyang-Ryan a vyšel z něj díky mimořádnému zákroku vítězně australský gólman ve službách Brightonu. Sotva pár minut nato pak domácí zničehonic vyrovnali, když po odvráceném rohovém kopu soupeře využili zaváhání Stephana Lichtsteinera spolu s ledabylým vrácením Guendouziho s Özilem, Jürgen Locadia předstihl vyběhnuvšího Lena a snadno doklepl míč do odkryté sítě.

Unai Emery již tak trochu tradičně zareagoval poločasovým střídáním, když Mesuta Özila nahradil Iwobim, ale tentokráte se požadované zlepšení nekonalo, ba naopak. Po změně stran již Kanonýři neměli zdaleka takovou kontrolu nad zápasem, Ryanovu branku takřka neohrozili a po gólu naopak sahali domácí. Dvakrát k tomu neměl daleko aktivní Davy Pröpper, Solly March zakončil svůj samostatný únik příliš vysokým lobem a Locadia ze slibné pozice zamířil mimo tři tyče.

Když se pak míč v závaru před brightonskou brankou odrazil od Iwobiho kousek vedle tyče, skončilo nepříliš atraktivní utkání remízou 1:1, která je pro Arsenal takřka malou prohrou, obzvláště před závěrečným zápasem v kalendářním roce na půdě nezastavitelného Liverpoolu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leno-Niles,Papa,Koscielny(c),Kola-Xhaka-Torreira,Ramsey-Ozil-Auba,Laca.

1:3 (Murray- Auba , Laca, Aarron)

Reagovat
syraLFC

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut Ozil. Je tam úplne zbytočný, taký estét bez bojovnosti, dravosti. Mali by ho predať čím skôr.

Reagovat
kattos

Ten Leno je fakt šílenej už 4 gol který jde za ním a to odchytal tak málo zápasů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele