29. kolo
02.03.2019 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Manchester City 0:1

Manchester City se minimálně do zítřejšího podvečera posunul do čela tabulky, když přivezl důležité tři body z půdy Bournemouthu. Hosté byli po celý zápas jednoznačně lepším družstvem, na trávníku naprosto dominovali, ovšem proti pečlivě bránícím domácím to neměli jednoduché. Ti se sice omezili pouze na defenzivu, za celý zápas nevystřelili na branku a míč měli v držení v pouhých 20 procentech času, přesto ale soupeři dokázali život pořádně znepříjemnit. Za tři body tak Citizens vděčí Mahrezovi, který na startu druhé půle vstřelil jedinou branku utkání.

Na první vážnější příležitost se čekalo necelých dvacet minut, do té doby sice hosté kontrolovali hru, ovšem do vážnějších příležitostí se jim nedařilo dostat. Pak ale našel zpětným pasem De Bruyne osamoceného Silvu, který však z oblasti pokutového kopu trestuhodně netrefil branku. O chvíli později se k akrobatickému zakončení odhodlal Otamendi, jeho pěkný pokus však skončil nad břevnem. Těsne před pauzou ještě pálil nepříjemně Sterling a v nastaveném čase se do největší příležitosti po rohovém kopu prodral Stones, ani on však úspěšný nakonec nebyl. Citizens ještě zamrzela ztráta De Bruyneho, který těsně před poločasem musel střídat kvůli svalovému zranění.

Hosté se však odměny za svou snahu dočkali jen pár minut po začátku druhého dějství. Nejprve Bournemouthu vyslal varování Bernardo Silva, který se v pokutovém území pěkně uvolnil, avšak svůj projektil nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. O dvě minuty později doputoval míč po ose Zinčenko - Bernardo Silva - David Silva až k Mahrezovi, který nenápadnou střelou na bližší tyč otevřel skóre duelu. Pojistku mohl po hodině hry přidat Sterling, jeho střelu z hranice vápna však Boruc s přehledem lapil.

O minutku později měl tento hráč další, tentokráte mnohem větší příležitost k navýšení náskoku svého celku. Bernardo Silva se blýskl senzační kolmicí a Sterling z úhlu uháněl sám na Boruce, který však jeho střelu dokázal skvělým zákrokem vytěsnit na roh. Deset minut před závěrečným hvizdem orazítkoval svým obloučkem břevno Sergio Agüero, a když se neujala ani další hlavička Mahreze, dospělo utkání k výhře favorizovaného Manchesteru v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

Veeelmi narocny zapas ocakavam, ale zase by nam mohol sediet styl Bournemouthu...1:3

Reagovat
Kixi Syhimour

To si nemyslím, Bourthnemouth proti top 6 neumí, je absolutně zdevastujete

Reagovat
MCFC_8

Von mozno, ale Chelsea tam prehrala 4:0...

Reagovat
Kixi Syhimour

To byla podle mě jen náhoda, navíc Chelsea nebyla v nějakém skvělém rozpoložení, to se o vás říct nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná remíza 2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Assassin11

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

0:5

Reagovat
MCFC_8

Tak nakoniec totalna dominancia proti prekvapivemu autobusu od Bournemouthu...skoda ze nepadla poistka, ale dolezite 3 body...na strely 0:23

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele