21. kolo
30.12.2017 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Watford FC - Swansea City 1:2

Léčba manažerem Carlosem Carvalhalem zabrala. Nemocný pacient jménem Swansea City před pár dny vyměnil post hlavního muže na lavičce a tomu premiéra vyšla na jedničku. Byť jeho tým na půdě Watfordu prohrával ještě čtyři minuty před koncem, senzačním obratem zvrátil zápas ve svůj prospěch a urval svou čtvrtou výhru v sezóně.

Hosté tak svému soupeři vrátili porážku ze září úplně stejným způsobem. Jestliže domácí naposledy skolili před vlastními fanoušky Leicester a zdálo se, že jejich krize by mohla být zažehnána, pak tohle utkání ukázalo, že by tomu tak úplně být nemuselo. Celkově utrpěli již svou šestou porážku v uplynulých osmi kolech.

Vstup do utkání byl z obou stran poměrně divoký. Nejprve mohl skórovat Ayew, jenž předvedl dobrou individuální akci, nachystal si míč na svou pravačku, avšak smolně pro něj trefil jen břevno watfordské brány. The Hornets se naopak mohli prosadit zásluhou Cleverleyho, po pěkné kombinaci svého celku však pálil těsně mimo.

V 10. minutě ještě mířil těsně vedle vzdálenější tyčky Richarlison, o pár chvil později již však Watford přece jenom gólově udeřil. Richarlisonův pokus z úhlu stačil brankář Fabiaňski vyrazit pouze do míst, kam si sbíhal Carrillo, a Peruánec poté neměl problém dorazit balón do sítě. Swansea tohle inkasování na dlouhou dobu odmlčelo.

Je pravda, že od této chvíle se žádný atraktivní útočný fotbal nehrál. V podstatě jen Richarlison mohl sedm minut před obrátkou navýšit náskok, s jeho hlavičkou si ale Fabiaňski poradil. Hosté mohli vyrovnat vlastně až po hodině hry, to ozkoušel své střelecké schopnosti Narsingh, nicméně míč nasměroval jen do rukavic gólmana Gomese.

I proto bylo poměrně šokující, jak nakonec The Swans naložili se závěrečnými minutami. V 86. minutě sklepl merunu střídající McBurnie hlavou do brankového území pro Ayewa, a ten z blízkosti nezaváhal. A v 90. minutě stačil Gomes zlikvidovat střelu Dyera pouze do cesty Narsinghovi, jenž ho už napodruhé nikým nehlídaný pohotově překonal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele