10. kolo
28.10.2017 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Watford FC - Stoke City 0:1

Watford nepotvrdil v sobotním zápase proti Stoke roli favorita, ačkoli by mnohem aktivnější a herně soupeře přehrával. Naopak Hrnčíři se mohou opět radovat po třech ligových kolech z výhry. Po krásné brance Darrena Fletchera se ujali vedení a zápas i přes problémy v defenzivě dovedli do vítězného konce. Stoke City se tak výrazně odlepilo od sestupového pásma.

Úvod zápasu nebyl z obou stran moc záživný. Hráči obou celků se navzájem "oťukávali" a bylo vidět, že nikdo nechce udělat první chybu. Ta ale přišla v 16. minutě. Obrana Sršňů zcela ignorovala přítomnost Darrena Fletchera na hranici velkého vápna. Toho využil Xherdan Shaqiri, který rozehrál rohový kop právě na něj. Fletcherova nekompromisní pumelice z voleje trochu zaplavala ve větru a zapadla k levé tyčce. Brankář Gomes neměl na tuto střelu sebemenší nárok. První šance, první střela a první gól. Hráči včetně diváků byli doslova opařeni. Pak ale započala steč Sršňů za vyrovnáním.

Watford bušil na bránu Stoke jako na zavřená vrata. Do vyložené šance se ale nemohl dlouho dostat. Až osm minut před koncem přišla první velká šance. Rozehrávky rohového kopu se ujal José Holebas. Jeho pokus našel hlavu nikým střeženého Étienna Capoueho, který trajektorii balónu usměrnil k levé tyčce. Jeho pokus se ještě snažil efektně tečovat patičkou Deeney. Míč by však i tak pravděpodobně šel za lajnu.

Tlak Sršňů ve druhé půli ještě více zesílil. V 56. minutě se opět nachomýtl Holebas k centru, jež nebezpečně sklepával k druhé tyči Carrillo, kde byl připraven Richarlison, jehož střela z úhlu jen těsně minula bránu. O chvíli později mohl navýšit vedení Stoke Joe Allen, který úplně nevyužil rozhozené obrany soupeře a svým nepřesným přízemním pokusem nemohl ohrozit Gomese. V další nadějné šanci se objevil Andre Gray, kterému byl jeho střelecký pokus z hranice pokutového území zblokován jedním z obránců. Watford místy ale trestuhodně zapomínal na obrannou činnost. Zcela osamocený Saido Berahino měl na svých kopačkách rozhodnutí, když zakončil svůj samostatný průnik jen pár centimetrů mimo tři tyče.

Ke konci zápasu byla z londýnského pažitu cítit až nezdravá motivace. Všechny drobné křivdy a fauly vyústily ve velkou strkanici, do které se zapojili prakticky všichni hráči. Watford mohl být nakonec rád, že prohrál jen o gól. V poslední minutě se do rozehry rohového kopu zapojil i brankář Gomes. Málem svého rozhodnutí litoval. Charlie Adam od poloviny hřiště postupoval sám jenom proti gólmanovi. Jeho střelecký pokus z dálky se ale naštěstí pro domácí celek zastavil o tyč.

Autor: Jakub Šteg / bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele