17. kolo
13.12.2017 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Manchester City rozdrtil i Swansea a přepisuje dějiny

Premier League má nového rekordmana, a to hned ve dvou kategoriích. Manchester City totiž potvrdil nebývalou fazonu i na půdě Swansea a po suverénním výsledku 4:0 triumfoval již patnáctkrát v řadě. Celková bilance Manchesteru šestnácti výher a jediné remízy je pak rovněž unikátní, a to v celé historii anglického fotbalu. Tým Pepa Guardioly tak nadále hájí luxusní jedenáctibodový náskok na čele tabulky a je opět o krůček blíže vytouženému titulu.

Kdo očekával, že Citizens po náročném víkendovém duelu na Old Trafford zaváhají proti papírově slabšímu soupeři, byl velmi rychle vyveden z omylu. Hosté se jako obvykle ujali kontroly hry a s takřka osmdesátiprocentním držením míče obléhali branku Swansea tak dlouho, dokud jejich snažení nepřineslo ovoce. Průlom skóre nakonec přišel po šestadvaceti minutách, kdy centr Bernarda Silva propadl za přihlížení zkoprnělé domácí obrany až k jeho jmenovci Davidovi, jenž šikovně z prvního doteku usměrnil míč do sítě.

Sedm minut nato již suverénní Manchester svůj náskok dokonce zdvojnásobil. Kevin de Bruyne poslal do ohně ostrý přízemní centr, který nerušeně proskákal chumlem hráčů a zaskočil i brankáře Fabianského.

Přestože domácí do druhé půle posílili ofenzivu nasazením Abrahama za Carrolla, pouhých šest minut po změně stran inkasovali do třetice. Agüero ještě s přízemní ranou neuspěl, ale hned vzápětí výtečná kombinace Sterlinga s Davidem Silvou skončila až na hranici malého vápna, odkud druhý jmenovaný jemným obloučkem skóroval již podruhé z bezprostřední blízkosti a o vítězi utkání nebylo sebemenších pochyb.

Domácí Swans byli k vlastnímu zápisu na střeleckou listinu blízko v šestašedesáté minutě, kdy Mesova dalekonosná rána nabrala cestou do brány výraznou teč do protipohybu brankáře Edersona. Ten však přesto stihl na změnu směru míče zareagovat a kvalitním zákrokem udržel čisté konto.

Pět minut před koncem základní hrací doby pak stanovil konečné skóre 4:0 aktivní Agüero, jenž svým typickým průnikem obkroužil bránící hráče soupeře jako kužely a křižnou ranou z ostrého úhlu znemožnil i Fabianského. Citizens tak v Premier League zvítězili popatnácté za sebou a celkem mají po sedmnácti kolech 49 bodů, což se ještě v anglické lize nikdy nikomu nepodařilo.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

Ja myslim ze dnes to po delsi dobe zlomime a vyhrajeme vic nez o gol

Reagovat
Y.N.W.A

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele