9. kolo
21.10.2017 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Swansea City - Leicester City 1:2

Leicester v této sezóně získal teprve své druhé vítězství v sezóně a své vůbec první venkovní. Když naposledy uzmul tři body, psala se tehdy půlka srpna. Na půdě Swansea, které ve finále předskočil v tabulce a vyhoupl se ze sestupového pásma, se ujal vedení díky vlastenci Federica Fernándeze a brance Šindžiho Okazakiho. Domácí jen snížili Alfiem Mawsonem.

Uběhlo sotva pár vteřin od úvodního hvizdu sudího Olivera a Okazaki se už stačil propracovat k hlavičce, každopádně gólman Fabiaňski si připsal svůj první úspěšný zákrok. V 10. minutě pálil na domácího muže v rukavicích o dost lépe Albrighton, avšak i on ztroskotal na připraveném soupeři. A ani Vardy na něj v 17. minutě nevyzrál.

Lišky se nakonec ujaly zaslouženého vedení ve 24. minutě. Mahrez na levé straně chytře podržel míč, poté se snažil svým centrem na bližší tyčce najít Vardyho, jenž se k zakončení sice nedostal, ale smolně se nakonec do balónu opřel stoper Fernández, který ho usměrnil za záda Fabiaňského. Navýšit náskok mohl ještě Ndidi, Fabiaňski si s ním ovšem poradil.

I po změně stran působili The Swans značně mdlým dojmem. Navíc se jim vůbec nezadařilo na samotném začátku druhé půle a prohrávali už o dva góly. Albrighton založil rychlý protiútok, poslal centr za obranu, kde na ofsajdovou past vyzrál Mahrez, ten pak sklepl míč z první pro Okazakiho, jenž se z blízkosti snadno prosadil.

Domácí sice našli odpověď poté, co centr z rohového čtvrtkruhu propadl až k Mawsonovi, který se trefil parádně k tyči, avšak i po této brance byl Leicester lepším týmem směrem dopředu a protivníkovi prakticky nic nedovolil. Tři body si ve finále opravdu zasloužil, a to navíc Vardyho v 76. minutě musel vychytat Fabiaňski.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele