7. kolo
30.09.2017 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke City slaví těsnou výhru v závěru

Stoke City doma nakonec porazilo hostující Southampton, ale jeho vítězství je hodně těsné a vydřené. Hosty od získání jednoho bodu dělilo jen pět minut, než se dlouhánovi Peteru Crouchovi povedlo rozjásat Britannia Stadium rozhodující trefou.

V prvních chvílích to byli hosté, kdo se ujal míče a snažil se vyprodukovat něco kvalitního. Dušan Tadić poslal centr na Davise a ten střílel z pravé strany, jenže jeho střela nakonec zaplula jen do boční sítě. Ani Redmondovo zakončení o pár minut později nebylo příliš přesné a brankář Jack Butland si mohl oddechnout. Jeho obránci se ale dnes moc nesoustředili.

Domácí se pořádně ozvali až po dvaceti minutách. Xherdan Shaqiri dostal zpětnou přihrávku v pokutovém území a už se chystal vypálit, jenže balon mu v nejposlednějším okamžiku ukopl pozorný obránce Ryan Bertrand! O chvíli později se Nathan Redmond dostal do pokutového území a z otočky pálil, avšak do cesty se mu postavil Zouma.

Pět minut před koncem první půle se domácí konečně ujali vedení. Rohový kop měl na starosti Xherdan Shaqiri a našel brilantně hlavu veterána Mameho Dioufa. Ten vyskočil nejvýš a hlavičkou překonal brankáře Frasera Forstera - 1:0 pro domácí.

Jen o minutu později si domácí mohli skoro užít další gólové oslavy. Stačilo, kdyby faulovaný Saido Berahino z nařízené penalty proměnil. To se ale nestalo a brankář Forster se vyznamenal! Ve druhé půli se právě Berahino hodně snažil své zaváhání odčinit, ale neměl dostatek štěstí.

O chvíli později umotal Dušan Tadić u vápna dva protihráče a našel centrem Shanea Longa, který ale mířil hlavou nad bránu. Dvacet minut před koncem se na hrací plochu dostal veterán Peter Crouch. Po pěti minutách jeho pobytu na hřišti ale sledoval radost hostí. Centr od Tadiće se přes Longa dostal k japonskému obránci Mayovi Yoshidovi, který srovnal - 1:1.

Radost hostů ale netrvala moc dlouho. Po pádu ve vápně se penalta ve prospěch domácích nepískala, ale celá akce pokračovala. Maxim Choupo-Moting z úhlu trefil brankáře Frasera Forstera, jenže balon se k němu dostal. Tentokrát nahrál před bránu volnému Peteru Crouchovi, který se snad ani mýlit nemohl - 2:1 pro domácí!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele