22. kolo
01.01.2018 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stoke City - Newcastle United 0:1

Důležitý souboj o záchranu lépe zvládly Straky z Newcastlu United, které zvítězily na půdě velkého rivala ze Stoke nejtěsnějším poměrem 1:0 a do tabulky si připsaly nesmírně cenné tři body. V anglické nejvyšší soutěži tak poskočily na třináctou příčku s dvaadvaceti body. Domácí naopak prohráli podruhé za sebou a propadli se na osmnácté místo s dvaceti body, ve zbývajícím průběhu tak musí pořádně zabrat, aby se vyhnuli případnému sestupu.

Hosté vstoupili do utkání v dobrém rozpoložení a do vedení se mohli dostat po necelé čtvrthodině. Po zpětné přihrávce Yedlina z pravého křídla střílel ve stoprocentní příležitosti z hranice brankového území Atsu, brankář Butland fantastickým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Zhruba po půl hodině se postavil k přímému volnému kopu z necelých třiceti metrů Adam a zahrál ho opravdu parádně.

Jeho kroucený pokus směřoval k pravé konstrukci, gólman Darlow brilantním zásahem vytěsnil míč do zámezí. Největší možnost úvodního dějství spálil Newcastle ve 30. minutě. Rohový kop z pravé strany propadl k zadní tyči na kopačku Clarka, jenž ze dvou metrů nepochopitelně mířil příliš vysoko a svou tvář oprávněně schoval do dlaní. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, v 53. minutě zahrozil kanonýr Choupo-Moting.

Ten vystřelil z osmnácti metrů a jeho tvrdou ránu Darlow famózním zákrokem vyrazil mimo prostor tří tyčí. Zhruba v polovině druhé půle se diváci dočkali další standardní situace, z pětadvaceti metrů napřáhl Shelvey a pravou tyč minul vskutku jen o pár decimetrů. Hrdinou pondělního klání se stal v 73. minutě Ayoze Pérez. Čtyřiadvacetiletý španělský útočník si naběhl na skvostnou přihrávku od Murphyho a ze sedmi metrů pokořil padajícího Butlanda.

Závěrečná čtvrthodina patřila Stoke, které zvýšilo své obrátky. Nicméně k jeho smůle se v pravou chvíli opět blýskl Darlow. Strážce United nejprve v 79. minutě zneškodnil jednoruč akrobatický volej střídajícího Dioufa. O osm minut později se vytáhl s ještě lepším zásahem po hlavičce aktivního Dioufa ze tří metrů a oprávněně sklidil uznání svých spoluhráčů. Newcastle v příštím kole přivítá poslední Swansea City, Stoke se pokusí o senzaci na hřišti vysoce favorizovaného Manchesteru United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Beros

1:4

Reagovat
NuFc23

Mozno sa zadari 1:2, aj ked neviem kto u nas streli tie goly

Reagovat
smazaný uživatel

Stoka bohuzel jasna vyhra Tipuju 3:1 nebo 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele