35. kolo
22.04.2018 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Stoke City - Burnley FC 1:1

Podruhé v řadě Stoke City neudrželo nadějné vedení a podruhé v řadě se po remíze 1:1 musí spokojit s nedostačujícím bodem. Bet365 Stadium slavil krátce po startu branku Ndiayeho, ale ve druhém poločase Potters úplně odpadli a dovolili Burnley vyrovnat. Jejich situace je už nejspíš bezvýchodná, tři kola před koncem ztrácí na sedmnáctou Swansea čtyři body - a Velšané navíc mají dva zápasy k dobru...

Stoke do zápasu nastoupilo výborně, hlučné tribuny hnaly své hráče do útoku - snad s vědomím, že tohle je poslední šance na nějaký zvrat v neúspěšné sezóně. A dařilo se, svěřenci Paula Lamberta byli často na míči, avšak kvalita ve finální fázi chyběla, tak jako v případě nepřesného pasu Bauera.

Přesto se ochozy dočkali vysněného momentu velice záhy. Už po deseti minutách Allen dobrým náběhem rozhodil obranu, do které vzápětí poslal centr. Diouf sklepl míč pro Badoua Ndiayeho, ten se krátkou kličkou na hranici vápna zbavil bránícího Corka a i díky jemné teči jednoho z hráčů Burnley překonal Popea.

Burnley poprvé zazlobilo po čtvrthodině hry, Westwood našel nádherným dlouhým pasem Barnese, ten ale zakončení nezvládl a míč poslal mimo tři tyče. O poznání blíž byl už v pokročilejším čase Gudmundsson, jenž se dobře ujal přímého kopu a Jack Butland musel vytáhnout výtečný zákrok.

Bylo to ale Stoke, kdo měl ještě do pauzy znovu skórovat. Jen tři minuty před pauzou Bauer uprchl po pravé straně a poslal dokonalý pas na zadní tyč pro Dioufa. Ten ale sám před gólmanem místo střely bůhví proč zkoušel míč zpracovat a ten mu navíc projel pod nohou. Zahozená stroprocentní šance.

Tenhle moment mohl celý zápas změnit, protože po obrátce se už Stoke nedostalo ke své hře a ztratilo extrémně důležitou výhru. Ve čtyřiapadesáté minutě se ještě znovu zaskvěl Butland, když úžasně vyrazil Tarkowskiho hlavičku po rohovém kopu, ale krátce nato už kapituloval.

Opět hlavičkoval Tarkowski a opět z toho byl skvělý zásah, jenže dorážející Ashley Barnes stanovil konečný výsledek na 1:1. V závěru mohl ještě vrátit vedení na stranu Stoke Stephen Ireland, ale jeho technická střela o pár centimetrů minula branku.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele