9. kolo
21.10.2017 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Stoke City - AFC Bournemouth 1:2

Stejně jako v loňské sezóně se podařilo Bournemouthu uspět naplno na půdě Stoke City. Po třech zápasech bez vítězství tak částečně vylepšil svou pozici na předposlední pozici tabulky, byť se z ní výše ani po tomto rezultátu nevyhrabal. Domácí naopak po této porážce spadli do sestupového pásma a nacházejí se jen těsně před svým soupeřem.

The Potters nevyšel vůbec ideálně vstup do tohoto střetnutí a už po osmnácti minutách hry prohrávali o dvě branky. Nejprve Stanislas nabil na hranici šestnáctky Surmanovi, který svou levačkou usměrnil balón přesně k tyči. A o pár chvil později proměnili hosté penaltu díky Stanislasovi, protože Afobe byl v šestnáctce evidentně faulován Shawcrossem.

V prvním poločase se toho až na dva góly jinak moc neudálo, a to především v první třicetiminutovce. Až ve 31. minutě se pokusil navýšit vedení Mousset, ovšem bránu svým pokusem netrefil, na druhé straně se o tři minuty později osmělil Diouf, avšak gólman Begovič neměl mezi třemi tyčemi přílišné potíže balón zastavit.

Ve 39. minutě se ocitl ve velké možnosti Choupo-Moting, jenž se snažil snížit průběžný stav hlavičkou, avšak kýžený a chtěný prostor minul. Ani ve druhém dějství se Stoke City nepodařilo vytvořit si nějaký větší a soustavný tlak na svého protivníka. Ten naopak velmi dobře bránil a snažil se hájit průběžné vedení. A takticky zvládal svou úlohu dobře.

Hru domácích nakonec trošku rozhýbal střídající Crouch, jenž se dostal na hřiště po hodině hry. A v 63. minutě pak mužstvo manažera Marka Hughese přece jenom snížilo. Choupo-Moting v pokutovém území sklepl balón pro Dioufa, a ten z blízkosti snadno skóroval. Více toho ovšem Stoke City nestihlo, Berahino totiž v nastavení pálil nepřesně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele