23. kolo
13.01.2018 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Swansea City 1:1

Hodinu čekali diváci v St. James Parku na úvodní branku zápasu o kterou se trochu překvapivě postaral hostující Jordan Ayew. Odpověď Strak byla rychlá, o osm minut později stanovil konečný výsledek 1:1 Joselu. Dělba bodů je ale z pohledu obou celků spíše ztrátou.

Newcastle i Swansea totiž potřebují body jako sůl. O něco více pochopitelně Swansea, která se krčí na úplně posledním místě Premier League. Lépe vstoupily do zápasu Straky a po čtyřech minutách se vyšrouboval do vzduchu Dwight Gayle a Fabiański musel zasahovat. O chvíli později se prokličkoval hostující defenzivou šikovný Ayoze Pérez, ale Dwight Gayle tentokrát hlavo úplně minul. Newcastle každopádně stupňoval svůj tlak a před Fabiańskim bylo stále živěji. Brankáře Swansea nepřekonal ani osamocený Ayoze Pérez.

Když už se Straky přeci jenom dočkaly, byl ve 38. minutě máván ofsajd. Rafa Benítez mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, méně už ale s tím, jak jeho svěřenci nakládali s proměňováním příležitostí.

Něco málo přes padesát tisíc diváků, kteří si našli cestu do St.James Parku, čekali na úvodní branku přesnou hodinu. V 60. mnutě z jedné z mála příležitostí udeřila Swansea. Do vápna Newcastlu přilétl výborný centr a Jordan Ayew zůstal na malém vápně nehlídaný, pověsil se do vzduchu a nadvakrát překonal brankáře Darlowa.

Newcastle se naštěstí stihl vzpamatovat a poměrně rychle vyrovnal. Joselu se dostal na rohu malého vápna k balónu a skrytou střelou k tyči zaskočil Fabiańskiho. Straky chtěly co nejdříve strhnout vedení na svojí stranu, nicméně to se jim nepodařilo. Naopak, ve čtvrté minutě nastavení mohl strhnout výhru na stranu Velšanů střídající Bony Wilfried. Někdejší útočník Sparty nebo Manchesteru City se dostal k bezprostřední dorážce, ale proti němu výtečně zasáhl obránce a na brankové čáře odvrátil hrozbu. St. James Park se nakonec rozuzlení nedočkal a oba celky si připisují po bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Beros

3 body!!!! Skóre je jedno.... Hlavně 3 body!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
NuFc23

2:0

Reagovat
kissak

tohle musíme vyhrát

2:1

Reagovat
Theft90

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele