9. kolo
21.10.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Crystal Palace 1:0

Poté, co se Crystal Palace povedlo senzačně ukončit černou sérii porážek bez jediného vstřeleného gólu proti mistrovské Chelsea, přišlo opětovné rozčarování. Svěřenci Roye Hodgsona totiž na půdě Newcastlu prohráli 0:1 a nadále tak zůstávají osamoceni na dně ligové tabulky s pětibodovým odstupem od záchrany. Výhru Magpies vystřelil v samém závěru střídající Mikel Merino a Newcastle díky tomu poskočil na výtečné šesté místo, pouhé dva body za momentálně čtvrtou Chelsea.

Nutno dodat, že družina Rafaela Beníteze se zápasem spíše protrápila a Merinův gól po rohu pět minut před koncem padl spíše proti proudu hry. Hosté tak jako v řadě zápasů z úvodu sezony doplatili na bídnou finální fázi, kterou tentokrát nedokázal vylepšit ani uzdravivší Wilfried Zaha. Právě jej domácí defenziva identifikovala jako největší hrozbu z týmu soupeře, kvůli čemuž byl Zaha pravidelně atakován alespoň dvěma bránícími hráči. Přesto si dokázal vytvořit několik slibných příležitostí, s nimiž si ovšem buďto poradil brankář Elliot, anebo forvard Eagles nemířil přesně.

Jedním z nejvýraznějších momentů první půle byl symbolicky faul, jímž se provinil Yohan Cabaye. Někdejší opora Newcastlu mohla být ráda, že za nevybíravý zákrok na Yedlina uviděla pouze žlutou kartu, kterou obdrželi kvůli následné šarvátce také Lascelles s Van Aanholtem. Zatímco první střelecké pokusy na obou stranách nebyly žádným velkým ohrožením, šest minut před koncem první půle se přece jen jedna tutovka urodila. Wilfried Zaha se po Townsendově centru ocitl v šestnáctce Newcastlu zničehonic sám, jenže jedinečnou možností na průlom skóre pohrdl a vůbec se netrefil mezi tři tyče.

Až v závěrečné dvacetiminutovce se Newcastlu povedlo zmátořit a převzít iniciativu. Nejprve vyprášil rukavice brankáře Speroniho střídající Diamé, poté se obdobně prezentoval dalekonosným pokusem Jonjo Shelvey a do třetice se již ofenzivní snaha domácích ujala i gólově. Pět minut před koncem našel Matt Ritchie povedeným rohovým kopem hlavu Mikela Merina, jenž i s trochou štěstí nasměroval míč přesně pod břevno a zařídil svému týmu cenné tři body.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Beros

Pome, pome.... 3:0!!!

Reagovat
NuFc23

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele