28. kolo
24.02.2018 16:00 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Ham United 4:1

Liverpool rozstřílel West Ham jasně 4:1 a jejich ofenzivní trojzubec opět potvrdil svoji vynikající formu. Pošesté za sebou se trefil Mohamed Salah, který se také dotáhl na Harryho Kanea v čele tabulky střelců. Další góly obstarali Bobby Firmino, Sadio Mané a Emre Can. Kladivářům nepomohl ani debutující Patrice Evra, jedinou branku Moyesova celku vsítil Michail Antonio.

Fazóna ofenzivy Liverpoolu je vskutku impozantní. V současnosti se dá bez pochyb tvrdit, že trio Salah - Firmino - Mané patří k těm úplně nejlepším na světě. V posledních šesti zápasech tenhle fotbalový triptych nasázel neuvěřitelných 16 gólů. Jen dvě branky neměl na starost jeden z těchto borců.

Právě jejich zásluhou teď Liverpool přinejmenším do zítřejšího odpoledne zůstane na druhé pozici za suverénním Manchesterem City. Dnes to nicméně nebyl ani jeden z nich, kdo Reds v prvním poločase nasměroval k poklidnému vítězství nad West Hamem - alespoň tedy co se gólového autorství týče.

Ještě před prvním gólem bylo jasné, že zápas bude velmi atraktivní, zkraje utkání rozezněl brankovou Mohamed Salah, kterého krásným obloučkem následoval Marko Arnautović. Gólovou radost si ale vychutnal až Emre Can, když mu egyptský génius pro změnu asistoval. Na jeho rohový kop si naskočil v malém vápně a poměrně snadno otevřel skóre.

Až po změně stran si Salah střihnul i svou obligátní roli střelce branky. Alex Oxlade-Chamberlain se výtečně proháčkoval přes početní přesilu, pak v pádu se štěstím dostal míč na svého kolegu a ten cizelérsky z otočky zvýšil na 2:0. Jen za pět minut ho následoval Roberto Firmino, který proměnil samostatný nájezd po skvělém pasu Emreho Cana. Vyběhnuvší Adrián skluzem sestřelil jen svého spoluhráče Zabaletu.

Jenže ani ne za tři minuty si West Ham vystřelil naději. Kouyaté využil díry na levé straně obrany Liverpoolu, kam poslal pas na Michaila Antonia. Karius šel po jeho křížné střele pomalu za zem a bylo to 3:1. Domácí však nakonec vyhráli o tři branky, čtvrt hodinu před koncem sklepl Sadio Mané do sítě skvělou přihrávku Robertsona.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
M1ck0

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
OnlyWHU

1:1 COYI!!

Reagovat
EL Gringo

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 YNWA

Reagovat
ondrasch77

3:0

Reagovat
OnlyWHU

Salah, Firmino, Mané byli nad naše možnosti. Tady byly body příliš vysoko. Příště to dáme!! COYI!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele