28. kolo
24.02.2018 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester City - Stoke City 1:1

Leicester v prvním zápase posledního únorového kola remizoval se Stoke. Lišky byly po většinu zápasu lepším týmem, byly to však ony, kdo musel dotahovat nepříznivý stav. K vyrovnání jim pomohla fatální chyba brankáře Hrnčířů Butlanda.

Manažer domácích Claude Puel opět po pauze nasadil do sestavy kapitána Wese Morgana a zlobivého Riyada Mahreze. Důvěru dostal i záložník Matty James. Jeho protějšek Paul Lambert poslal do hry stopera Bruna Martinse Indiho, jenž nahradil zraněného kapitána Ryana Shawcrosse. V prvním zápase od úvodní minuty nastoupil za Potters bek Kostas Stafylidis. Do středu zálohy se postavil univerzál Geoff Cameron a vepředu operoval tradiční trojzubec Shaqiri, Choupo-Moting a Diouf.

Leicester začal zápas tlakem, během něhož pálil těsně nad bránu James. Následně se tempo uklidnilo a do šancí se dostávali i hosté. Schmeichel musel ve 13. minutě zakročit proti střele Ndiayeho. Oba brankáři však v první půlhodině neměli mnoho práce a mužem činu byl zejména sudí Michael Oliver. Ten postupně ukázal žlutou kartu Allenovi, Albrightonovi a Dioufovi.

V závěru poločasu se znovu činili Foxes, jmenovitě Mahrez. Bohužel pro něj i spoluhráče končily jeho střely a centry mimo. Když už se zdálo, že diváci v první půli neuvidí branku, dostalo se do vedení Stoke. Allen u autové čáry vybojoval míč na Ndidim, přihrál jej Shaqirimu, jenž po zatažení míče víc do středu hřiště a blíž bráně obstřelil Schmeichela netradičně pravačkou.

Změna stran nepřinesla změnu herního projevu. Na míči byli více svěřenci Puela, ale nebezpečné příležitosti nepřicházely. Do jedné se po standardní situaci tlačil Morgan, jeho pokus však obrana červenobílých zablokovala. Na druhé straně mohl nepřesnou rozehrávku Schmeichela potrestat opět Shaqiri. Jeho pokus z dálky do opuštěné svatyně prolétl těsně kolem tyče.

Jelikož byli domácí bezzubí, musel jim pomoct hostující brankář Butland. V 70. minutě vyslal Mahrez kolmici na Albrightona, jehož centr Butland nečekaně propustil do vlastní brány a bylo vyrovnáno. O devět minut později odčinil anglický gólman své zaváhání, když po závaru po rohu vyrazil Mahrezovu střelu a následně měl i štěstí, protože Maguire napálil tyč. A následně se opět opakoval scénář v podobě možné gólové odpovědi na druhé straně. Na Shaqiriho přihrávku před branku však nedosáhl střídající Campbell.

Druhý darovaný gól mohli Lišky přidat v samém závěru. Po chybě stoperů se na Butlanda řítil Mahrez, ale gólman Hrnčířů svůj tým podržel. Po rohovém kopu bezprostředně po Mahrezově akci hlavičkoval do tyče James. K další šanci se domácí nedostali a tak je pro ně vzhledem průběhu utkání bod málo. Hosté si připsali cennou remízu, která však k výraznému posunu tabulkou nestačí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele