12. kolo
18.11.2017 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Citizens nadále vítězí, Leicester doma padl

Manchester City si poradil s domácím Leicesterem a Lišky obral o všechny body. Na samém konci první půle se po skvělé kombinaci prosadil Gabriel Jesus, jehož o pár minut později napodobil ranou z dálky Kevin De Bruyne.

Vládnoucí Manchester City přijel do Leicesteru pro další tři body, i když dobře věděl, že Lišky nedávají svou kůži zadarmo. Leicester se pod vedením manažera Puela zatím pohybuje ve středu tabulky, což chtěli dnes odpoledne změnit hráči jako Morgan, Fuchs, Iborra, Mahrez, Gray nebo hrotový útočník Vardy.

Manažer Pep Guardiola našel svůj styl, jakým velkolepý projekt rozjet a jakým mu dává tvář. Citizens se spoléhají především na ofenzivní linii, ze které jde strach. Ten se soupeřům daří nahánět hvězdám jako De Bruyne, Silva, Sterling nebo Jesus, v obraně pak žádné nebezpečí před Edersonem nepřipouštějí Walker, Stones či Kompany.

Už ve třetí minutě se poprvé žlutilo, když si toto nechtěné ocenění vysloužil svým zákrokem na Vardyho Kompany. Následnou standardní situaci ale Mahrez neproměnil. Hosté z průmyslového města pokračovali ve své obvyklé kombinační hře a často to byly až zákroky domácích obránců, které kazily finální přihrávky City. Po rychlé přízemní kombinaci Delph nahrál ve vápně Silvovi, jehož bomba z první pořádně protáhla brankáře Schmeichela!

S další podobnou akcí přiběhl rychlík Sané, který o pár minut později vyzval centrem Raheema Sterlinga. Tomu však k zakončení chybělo pár kroků! Po třiceti minutách musel stratég Guardiola poprvé míchat sestavou, aniž by si to přál. Zranil se totiž obránce John Stones a na jeho místo musel Eliaquim Mangala. Chvíli mu trvalo, než se naplno dostal do tempa, takže třeba kombinaci Graye s Mahrezem za něj vyřešil dlouhán Kompany.

Citizens se konci první půle přidávali na tempu a zvláště Raheem Sterling se až nebezpečně často dostával k zakončení. Právě ve chvíli, kdy udeřila 45. minuta první půle, se domácím nepovedlo zahrát ofsajd systém. Po rychlé výměně našel Raheem Sterling krásnou nahrávkou mezi obránce Silvu, který vyzval před bránou Gabriela Jesuse. Mladý brazilský spasitel City se nemýlil a míč poslal do sítě - 1:0.

Do druhé půle vstoupili domácí s mnohem větší chutí. Jen tři minuty po návratu hráčů na trávník hlavičkoval Jamie Vardy a následnou dorážku napálil Maguire jen do brankové konstrukce! Citizens se vzpamatovali a přešli do rychlého brejku taženého Saném. Mladý rychlík se rozhlédl a trochu překvapivě nabíjel do druhé vlny De Bruynemu. Ten si balon přehodil na silnější nohu a s tečí překonal vše před sebou - 2:0.

O pouhou minutu později se obránci Lišek moc neukázali a další centr zakončoval opět Gabriel Jesus. Tentokrát však brilantní reflexy ukázal Kasper Schmeichel a jeho ránu vyrazil! Kombinace Saného se Silvou skončil i kvůli akrobatickému zakončení zkušeného hráče těsně nad a zakončila tím hodně atraktivní vstup do druhého půle. Snad až po hodině hry se k ráně dostal Vardy, ale jeho zablokovaný projektil brankář Ederson vyřešil s klidem sobě vlastním.

Dvacet minut před koncem utkání se hosté pustili do další nebezpečné kombinace kolem vápna Lišek. David Silva narazil balon rychlému Sterlingovi, který s míčem u nohy vběhl do vápna a nahrával v něm pod sebe na Jesuse. Toho na poslední chvíli rozhodil obránce Morgan a brankář Schmeichel pak na zemi rukou míč odklidil za čáru!

Ke konci utkání se oba trenéři rozhodli ještě k posledním střídáním, ale rozjetý vlak Manchesteru přesto nijak směr neměnil. Lišky se sice s ubývajícím časem snažily něco vymyslet, ale jejich sok žádné větší vzrušení před Edersonovou bránou nedovolil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 - Jednou ta vítězná serie skončí a bude to právě tady.

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale tech 10 ligovych zapasu v rade by to jeste chtelo

Reagovat
MCFC_8

Ked Chelsea mohla vyhrat 13 ci 14 ligovych zapasov v rade tak nevidim dovod preco by sme to tento rok my nemohli uhrat, navyse hrame ovela lepsie ako Chelsea minuly rok...

Reagovat
Infernoqt

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

S liškama nám to v poslední době moc nejde..

Reagovat
smazaný uživatel

Leicaster dame bez problémov!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
diastan

No snad nebude chybět Delph, stačí že bude asi hrát ten Mangala.

Pomsta by nebyla špatná ani pro oko 2:4

Reagovat
t0mmy33MCFC

ja uz vidim pred ocima jak Mangala marne stiha Mahreze nebo Vardyho

Reagovat
MCFC_8

Preto by som dal skor Walkera na stopera a Danilo napravo alebo Fernu na stopera, ten zahra vsade a Ilkay na Fernove miesto...

Reagovat
MCFC_8

Nakoniec Kompas...tak to som zvedavy kolko vydrzi

Reagovat
MCFC_8

Chlapci parada, krasne goly len niektore akcie treba dotiahnut, mohla byt este vacsia pohoda, snad John nevypadne na dlho...

Reagovat
diastan

#PEP: It is unfortunate for us and for John and I think he might be out for six weeks with that type of injury. Takový minimální měsíc to asi bude no, jeste ze mame v suchu LM, v týdnu jisté 1. místo

Reagovat
diastan

Jako ono bude záležet jen na Kompasovi, ...on s Otasem bude paráda a ten mesíc -2 nějak vydržíme, na poháry vcetne konce skupin LM to prostridat s Mangalů. Horsi bude, když si zas neco natáhne.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak jsme to opet zvladli dost suverennim dojmem

Reagovat
smazaný uživatel

City ma vytecnou formu. Rekord pro PL je uzasny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele