15. kolo
02.12.2017 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Burnley FC 1:0

Leicester doma nakonec uhájil těsnou výhru nad Burnley, i když festival ofenzivních šancí divákům ani jeden z týmů nenabídl. Museli se tak spokojit s jedinou brankou, o kterou se už v 6. minutě postaral domácí záložník Demarai Gray.

Leicester City měl sice před utkáním několik vážnějších absencí a jeho celkové umístění není příliš pozitivní, ale doma se Liškám daří. Proti Burnley má Leicester tradici, že pokaždé vítězí domácí celek, což chtěl dnes odpoledne podpořit. Defenzivní práci hostí měli vyzkoušet především Gray, Mahrez a Vardy. Clarets spoléhali na Corka, Defoura, Wooda nebo Meeho.

V prvních pěti minutách se jednou do zakončení dostal Chris Wood, na opačné straně pak na dlouhý nákop těsně nedosáhl útočící Jamie Wardy. V šesté minutě se už ale domácí dočkali a pro Burnley to byla hodně studená sprcha. Ndidi roztáhl hru na Mahreze, který centroval. Míč ve snaze o vyražení poslal brankář Pope nechtěně jen do dobíhajícího Demaraie Graye, který balon ve skluzu dostal do sítě - 1:0.

Hosté samozřejmě nehodlali hodit ručník do ringu a Leicester se na chvíli ocitl pod velkým tlakem. Brady nejprve kroutil z levé strany dobrý balon za obranu a Chris Wood na jeho centr jen těsně nedosáhl. Zmatky v domácím vápně pak nakonec musel hasit Danny Simpson, protože jinak by byl brankář Schmeichel asi překonán.

Po třiceti minutách se hostům zranil Brady a musel být střídán, což bylo trochu oslabení. Přesto se Burnley nevzdávalo a Gudmundsson po individuální akci našel krásným pasem Chrise Wooda. Ten už hodlal zakončovat, jenže na poslední chvíli k němu přispěchal obránce Morgan. První půli tak zakončil dvěma povedenými pokusy Riyad Mahrez, ale ani jednou netrefil přesně.

Alžírský tahoun ofenzivních linií Lišek byl nadále aktivní také po změně stran, jenže jeho schopností si hosté byli velmi dobře vědomí, takže Mahrez měl u sebe často až dva nepříjemně bránící nohsledy. Ke gólu nevedla ani jeho kombinace s Vardym, protože jeho zaseknutí a úmysl nahrát Grayovi obránce Clarets pochopili. O pár minut později pálil Ndidi pohotovým volejem, ale nemířil přesně.

Ani druhá půle nepřinesla nijak zázračný či rychlý fotbal, naopak se zdálo, že oba týmy jsou s dosavadním vývojem utkání spokojené. Záložník Ndidi se pokoušel o kombinaci s Vardym, ale té nakonec učinili přítrž spolupracující obránci hostí. Po něm se na opačné straně pokusil zakončit islandský záložník Gudmundsson, jehož pokus však Iborra na poslední chvíli zastavil.

Hbitý Albrighton hledal stříleným centrem z pravé strany Vardyho, který sice nebyl nikým strážen, ale když si myslel, že má dost času, přilétl k němu Tarkowski a míč odklidil. Lišky si tak doma připsaly velmi cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele