2. kolo
19.08.2017 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Leicester City - Brighton & Hove Albion 2:0

Takhle nějak to vypadá, když bezelstný druholigový tým přijede na půdu etablovaného a nadprůměrného celku Premier League. Leicester doslova od prvních vteřin zápas s Brightonem opanoval a naprosto zaslouženě vyhrál 2:0. Skóre otevřel Shinji Okazaki, druhou trefu přidal v prvním domácím zápase za Foxes Harry Maguire.

Leicester zaujal už v prvním kole, kdy na hřišti Arsenalu sahal po vítězství. A v první domácí štaci si na nováčka z Brightonu vyšlápl ve velkém stylu už po pár desítkách vteřin. Riyad Mahrez obešel na levé straně dva hráče jako za starých časů, a i když jeho střelu brankář Ryan vyrazil, na dorážku Shinjiho Okazakiho byl krátký.

Nováček Premier League působil skutečně jako vyoraná myš. Seagulls nestíhali vysokému tempu a z nové zkušenosti byli evidentně vyjukaní - především levý bek Suttner byl mimo. Po čtvrthodině mohli prohrávat už o dva góly, a to jen vlastní chybou. Další Suttnerovo zaváhání chtěl po Okazakiho přihrávce využít Vardy, ale nezvykle ani jednou ze dvou střel gólmana neohrozil.

Leicester si ale poklidně mohl hrát svůj fotbal a soustředit se na tvorbu šancí, protože Brighton byl neškodný. Do pauzy zkoušel štěstí James, jemuž střela za vápnem sjela z kopačky, a aktivní Okazaki, který po Vardyho zadovce mířil těsně vedle. Pojišťovací gól na 2:0 přidal až po pauze Harry Maguire. Mahrez zahrál parádní roh a stoper Foxes přeskočil všechny, kteří mu stáli v cestě.

Riyad Mahrez v utkání kompletně pookřál a připomínal tu obávanou a sebevědomou alžírskou Lišku, která v sezóně 2015/16 plenila nory všech anglických klubů. Záblesk geniality předvedl ve druhé půli, kdy koloběžkou a zidanovkou rozvášnil publikum.

To Brighton si první zajímavou příležitost vytvořil až po hodině hry, a to ještě centrovaný balón před Murraym skvěle odpravil Simpson. Hosté se ale nezlepšovali, pořád vypadali jako štěně hozené do divoké vody, takže si třeba stoper Maguire prošel přes dva hráče až k vápnu, než ho těžkopádným faulem zastavil kapitán Bruno...

Ve třiasedmdesáté minutě probudil rozespalé ochozy Hemed, s jeho zajímavou ranou si ale Schmeichel poradil. V závěru to podobně zkoušel March - se stejným výsledkem. A tak zápas pozvolna doklouzal až k závěrečnému hvizdu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele