16. kolo
09.12.2017 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Huddersfield Town - Brighton & Hove Albion 2:0

Souboj dvou nováčků Premier League vyzněl lépe pro Huddersfield, jenž stejně jako v loňské sezóně v rámci druhé nejvyšší soutěže porazil Brighton and Hove o dvě branky, a v tabulce předskočil svého soupeře o jeden bod. Klíčovou postavou celého střetnutí se stal Steve Mounié, který se postaral o oba přesné zásahy tohoto střetnutí.

Domácí prohráli už čtyřikrát v řadě a tuhle vzpruhu potřebovali jako sůl. Ani hosté si však před vzájemným soubojem nemohli vesele hvízdat, neboť v uplynulých čtyřech kolech vyválčili jen dva body. Jenže se jim nepodařila první půle, v níž jejich protivník uzmul dvougólový náskok, a po přestávce na tuto skutečnost reagovat nedokázali.

Mounié byl přitom při chuti už od úvodních chvil a už v 8. minutě se snažil zakončovat svou levačkou, tentokráte ale na brankáře Ryana vyzrát nedokázal. O čtyři minuty později se již přece jenom zaradoval. Centr z rohového čtvrtkruhu prodloužil Schindler hlavou na zadní tyčku, odkud Mounié neměl problém skórovat do prázdné brány.

The Seagulls se proti dobře organizované defenzívě Huddersfieldu vůbec nedokázali prosadit, všudy všeho vystřelili na bránu jen jednou jedinkrát, a to díky Pröpperovi, a to byl navíc jeho pokus ještě zablokován. Dvě minuty před obrátkou pak prohrávali dokonce již o dvě branky, hlavou se totiž po asistenci Jörgensena se prosadil znovu Mounié.

Hostující manažer Chris Hughton nenašel jediný recept, jak hru svého mužstva oživit, a i ve druhém dějství působilo v útoku jako hodně špatný kompars. Nebylo přitom daleko od toho, aby domácí svůj náskok navýšili, třeba v 56. minutě zakončoval z blízkosti Ince, jenomže trefil z bankového území pouze dobře postaveného Ryana.

Až v 79. minutě si poprvé zachytal také huddersfieldský gólman Lössl, proti němuž se snažil prosadit střídající Izquierdo, ke snížení ovšem v tomto případě nedošlo. The Terriers udrželi pohodlné vedení až do závěrečného hvizdu, Ryan v 83. minutě navíc řešil ještě jeden nebezpečný pokus, Inceho ovšem stačil vychytat.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kuba94

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele