27. kolo
11.02.2018 13:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Huddersfield Town - AFC Bournemouth 4:1

Fotbalisté Huddersfieldu Town dokázali navázat na úspěšné vystoupení ze 4. kola FA Cupu a na domácí scéně přerušili svou dlouhou šňůru osmi utkání bez tříbodového zisku, k tomu alespoň částečně dali zapomenout na sérii pěti proher v řadě za sebou. Díky celkem hladkému vítězství 4:1 nad konkurenčním Bournemouthem se v tabulce posunuli mimo sestupovou zónu, v tuto chvíli jsou sedmnáctí se sedmadvaceti body o bod před Southamptonem.

AFC naopak poprvé po sedmi střetnutích prohrál a takto vysoký debakl rozhodně nečekal. V anglické nejvyšší soutěži je desátý s jednatřiceti body. Domácí celek nedokázal na ligové scéně vstřelit branku 320 minut, tuto nelichotivou bilanci prolomil již po sedmi minutách nedělního klání. Z první vážnější akce se prosadil Alex Pritchard, jenž využil zpětné nahrávky Steva Mouniého z pravé strany pokutového území.

Vzápětí se opřel do míče z voleje a z deseti metrů zakončil naprosto přesně k bližší konstrukci mimo dosah gólmana Begoviče. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat, za šest minut poprvé a naposledy srovnali stav. Po nahrávce od Frasera si přehodil míč na pravačku Junior Stanislas a pak se nezištně trefil k pravé tyči. Ve 24. minutě mířil hlavou do náruče Begoviče rozběhnutý Jørgensen, za další tři minuty vrátil domácím vedení Mounié.

Ten si po parádním centru od Mooye naběhl do středu pokutového území a jeho hlavička byla naprosto přesná, Begovič se natahoval marně. Po půl hodině hry byl blízko dalšímu vyrovnání Cook, jenomže po jeho hlavičkovém pokusu se balón otřel jen o levou tyč. Začátek druhého dějství tak zajímavý nebyl, po hodině hry mířil Ince trestuhodně nad horní tyčku. Huddersfield se definitivně uklidnil v 66. minutě.

Podruhé v utkání skóroval Mounié, když po prudké nahrávce od Mooye zavěsil z první k přední tyči - 3:1. S přibývajícím časem bylo hostům jasné, že na bodový zisk nedosáhnou. V samém závěru inkasovali počtvrté, kdy byl po přistrčení Pritcharda nařízen pokutový kop. K němu se postavil šestadvacetiletý nizozemský útočník Rajiv van la Parra a nezaváhal, svou střelu umístil k pravé tyči do protipohybu bezmocného Begoviče.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
popltak

Reagovat
TerriersSKCZ

Konecne 3 body: http://www.huddersfield.sk/club-news/huddersfield-ziskal-konecne-3-body/" target="_blank">http://www.huddersfield.sk/club-news/huddersfield-ziskal-konecne-3-body/

vsetko je to o premienani sanci ... aj v prvom zapase v Bournemouthe (4:0) sme mali prevahu, vsade, ale nepremenili sme sance a domaci dali gol zo vsetkeho ... dnes konecne sa to otocilo. 2 zapasy = 8 golov. treba verit, ze futbalova stastena sa konecne obrati na nas http://www.huddersfield.sk/club-news/huddersfield-ziskal-konecne-3-body/" target="_blank">http://www.huddersfield.sk/club-news/huddersfield-ziskal-konecne-3-body/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele