11. kolo
05.11.2017 17:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Watford FC 3:2

Nebývalé drama bylo k vidění v Goodison Parku. Dlouho to vypadalo, že tamní miláčci jenom prohloubí vlastní krizi, v poslední půlhodině se jim ale třemi zásahy podařilo otočit nepříznivý stav a v nastavení přežít i klinickou smrt v podobě pokutového kopu soupeře, a tak si Everton po delší době připisuje 3 body za výhru.

V první půli to přitom na žádnou bláznivou přestřelku nevypadalo, na první vážnější příležitost si diváci museli počkat až do dvaadvacáté minuty, kdy si Rooneyho nepovedená střela našla cestu až k Bainesovi, jehož zakončení však Gomes bravurním zákrokem zlikvidoval. To ofenzivní snažení Watfordu tradičně končilo u dalekonosných pokusů, výjimku pak představovala až čtyřicátá minuta, kdy se za obranu dostal Richarlison, oběhnul i vyběhnutého Pickforda, ovšem z úhlu prázdnou branku trestuhodně netrefil.

Než se stačili fanoušci vrátit z poločasového občerstvení, už v Goodison Parku vedli hosté. Hned po třiceti vteřinách unikl Gray, předložil míč Richarlisonovi, který si opět pohrál s Pickfordem a tentokrát nezklamal ani v zakončení. Vyrovnat mohl po deseti minutách Sigurdsson, jenže Gomes jej dalším fantastickým zákrokem vychytal.

Pětadvacet minut před koncem pak byla situace z pohledu domácího celku již opravdu kritická - na rohový kop si nejvýše naskočil Kabasele a navýšil vedení hostujícího týmu.

Prakticky okamžitě však jiskřičku naděje vykřesal Niasse, který využil nedorozumění mezi Holebasem a Gomesem a v pádu dopravil míč do prázdné branky. Čtvrthodiny před koncem bylo dokonce vyrovnáno. Po rohovém kopu se k hlavičce prodral Calvert-Lewin a hlavičkou do protipohybu Gomese srovnal stav na 2:2.

Nastavený čas následně nabídl skutečně infarktovou podívanou. Nejprve se do vápna přiřítil Lennon, obhodil si Holebase, načež hostující zadák nešťastně podklouzl a domácího křídelníka srazil k zemi, tudíž rozhodčím neměl jinou možnost než nařídit pokutový kop. K tomu se postavil Leighton Baines a přesnou střelou k tyči poslal Everton do senzačního vedení. Utkání ještě ale zdaleka nebylo u svého konce. V desáté minutě nastavení totiž Pickford jen vyrazil střílený centr před sebe, k tomu se dostal Richarlison, který si míč zasekl a přepadl přes nohu domácího brankáře, načež hlavní rozhodčí nařídil další penaltu. K té se postavil Tom Cleverley, jenže svou ranou branku zcela minul, a tak se hráči Evertonu mohli po delší době radovat z ligového vítězství.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele