37. kolo
05.05.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Southampton FC 1:1

Blízko blizoučko byli fotbalisté Southamptonu k zisku všech tří bodů, které by je výrazně přiblížily záchraně. V nastaveném čase však hosté nepokryli Daviese, který tečovanou střelou srovnal na konečných 1:1.

Jako první zahrozili domácí, střela Daviese ze střední vzdálenosti však přesná nebyla. Na druhé straně se zaskvěl parádním zákrokem Pickford, který zlikvidoval nebezpečnou střelu Austina. Ze střední vzdálenosti své štěstí pokoušel i Romeu, výsledek byl ale stejný. Více fotbalové krásy první půle nenabídla, a tak nebylo divu, že se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Na startu druhého dějství se Southampton ujal vedení - to si totiž centr Cédrica našel hlavu Redmonda, od kterého míč putoval za záda bezmocného Pickforda. Pětadvacet minut před koncem mohl vyrovnat Tosun, ve výhodné pozici však těsně nedosáhl na centrovaný míč. V poslední desetiminutovce mohl přidat pojistku opět Redmond, jeho rána z hranice šestnáctky však tentokrát mířila nad.

O pět minut později předvedl Yoshida nevybíravý zákrok ve středu pole, a protože už jednu žlutou kartu na svém kontě měl, musel se pakovat do sprch. Toho nakonec Everton dokázal využít. V nastaveném čase se nejprve bravurním zákrokem blýskl hostující brankář, který vytlačil volný přímý kop Bainese nad břevno, jenže na tečovanou střelu Daviese, která přišla z úplně poslední akce zápasu, již byl krátký. Utkání proto dospělo k remíze 1:1, která je pro Southampton vzhledem k průběhu velkým zklamáním.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele