32. kolo
31.03.2018 18:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Everton FC - Manchester City 1:3

Jeden zbývá. Za týden může být po všem. Manchester City suverénně zvládl další zápas a potvrdil roli dost možná nejlepšího týmu v historii Premier League. Opět zářili Kevin De Bruyne, David Silva a především Leroy Sané, jehož přínos byl v zápase s Evertonem nejjasnější. Do poločasu to bylo v Goodison Parku 3:0 a hotovo, šmitec. Domácí se po změně stran zmohli jen na mírnou korekci.

No, do poločasu. Ono bylo po zápase vlastně už po čtyřech minutách, ne-li už před utkáním. Manchester City zkrátka nemá konkurenci, jeho hráči mají do jednoho životní formu a v takovém rozpoložení prostě Guardiolova parta vede o gól už při nástupu na trávník.

Nominálního vedení se nicméně dočkali ve zmíněné čtvrté minutě. Laporte z pozice levého stopera uvolnil Davida Silvu do šestnáctky a holohlavý mág nezvykle zaspurtoval k brankové čáře. Jeho zpětný centr dolétl k trestuhodně volnému Leroyi Sanému, jehož volej oslnil dokonce i fanoušky Evertonu.

Moc nechybělo a ve dvanácté minutě se Everton dostal zpátky do zápasu. Podobná akce jen po ose Calvert-Lewin - Bolasie tentokrát skončila nepřesnou hlavičkou konžského křídelníka. Jenže Edersonův výkop našel Saného, ten nechal zavzpomínat na nejkrásnější fotbalové časy Brazilce Ronaldinha a předal míč do úniku De Bruynemu. Ten už neměl problém poslat míč na hlavu Gabriela Jesuse a jít zase slavit.

Třetí a poslední ránu do vazu Evertonu uštědřili Citizens ve 37. minutě. Esenciální Sané tentokrát vypustil do lajny Davida Silvu, ten po dalším tolik neSilvovském sprintu přenesl míč do vápna na druhou stranu k Raheemu Sterlingovi... a na světě byl stav 3:0 nebo taky šestnáctý gól mladého křídelníka v letošní ligové sezóně.

Ve druhé půli mělo City opět držení míče přes osmdesát procent, ale Everton už lépe bránil. Navíc se dočkali i gólu, když Bolasie z dvaceti metrů vypálil a přes obě tyčky dostal míč do sítě. Pak se po Bainesově rohu mohl prosadit hlavou Tosun, jenže minul. Manchester si tak připsal už sedmadvacátou výhru v jednatřiceti zápasech - no a ta příští už může znamenat titul.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

Guardiola s jedinym muzstvom v lige este nevyhral- s Evertonom, tazky zapas ale snad to prelomi a vyhrame 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
popltak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
MCFC_8

Tak 1.ciel splneny, snad sa podari uskutocnit sen a o tyzden s United si vziat definitivne titul, takisto zautocit na rekordy...pocet vitazstiev v lige- chybaju 4, pocet bodov- chyba 12 (za tie realne 4 vyhry), pocet strelenych golov- momentalne chyba 16...su to realne ciele...superi? United, Spurs, Brighton, West Ham, Swansea, Huddersfield, Southampton. Verim ze vsetky rekordy padnu

Reagovat
smazaný uživatel

padnú

Reagovat
diastan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele