7. kolo
01.10.2017 15:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton FC - Burnley FC 0:1

Ronalda Koemana jakožto manažera Evertonu čekají nové palčivé otázky po nečekané domácí prohře proti Burnley, o níž rozhodl jediný gól z kopačky Jeffa Hendricka. Zatímco hosté tak potvrdili výtečnou formu na hřištích soupeřů, když letos dokázali bodovat i na stadionech Chelsea, Tottenhamu či Liverpoolu, Everton si připisuje čtvrtou ligovou porážku z posledních pěti kol a nachází se nadále pouhopouhé dva body nad oblastí sestupu.

Náladě evertonských nepomohlo ani čtvrteční utkání Evropské ligy, když rovněž v Goodison Parku uhráli jen remízu s papírovým outsiderem Apollonem Limassol. Koeman po zápase své hráče označil za ustrašené a do nedělního klání vyslal mladé forvardy Calverta-Lewina s Vlašićem, stejně jako Oumara Niassého, jenž si tak připsal vůbec první start v základní sestavě od května loňského roku. To zkušený Wayne Rooney naopak začal na lavičce náhradníků.

V úvodních minutách se zdálo, že energie ofenzivních hráčů bude na Burnley platit a Gylfi Sigurdsson, rekordní letní posila ze Swansea, se dostal po dobré práci Niassého do dvou slibných šancí. Ani jednu však islandský záložník nedokázal využít a stále tak čeká na první ligový zásah v novém dresu. To hostům stačila jedna povedená akce po dvaceti minutách a na průlom skóre bylo zaděláno. Sérii čtyřiadvaceti přihrávek zakončil Jeff Hendrick obalamutěním Schneiderlina a přesnou přízemní ranou, na niž Jordan Pickford nedokázal zareagovat.

Gól Burnley sebevědomím domácích hráčů pořádně otřásl a ve zbytku první půle si Clarets pohodlně kráčeli pro vítězství. Po změně stran se sice Evertonu podařilo skomírající výkon zlepšit, jenže jejich protivník nepřipouštěl před vlastní brankou žádná zaváhání a poctivě v hlubokém bloku odpaloval každý příchozí míč k Popeově brance. Když se pak hráči v modrém marně dovolávali odpískání pokutového kopu za nastřelenou ruku Matthewa Lowtona, museli si s konečným hvizdem a prohrou 0:1 vyslechnout hlasitou diváckou nepřízeň z tribun...

Po reprezentační přestávce čeká liverpoolský celek výjezd do Brightonu, zatímco Burnley bude chtít doma prodloužit stávající pětizápasovou neporazitelnost v zápase proti West Hamu.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
oli9

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele