38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace - West Bromwich Albion 2:0

Když do letošní sezony vstoupilo Crystal Palace hned sedmi porážkami za sebou, navíc bez jediného vstřeleného gólu, obavy z boje o záchranu byly zcela namístě. Pod vedením Roye Hodgsona se však londýnský celek dokázal z této tristní bilance otřepat a v posledním kole naopak čelil sestupujícímu klubu v podobě West Bromwiche Albion, zatímco samotní Eagles si i díky nedělní výhře 2:0 zajistili konečné jedenácté místo.

Bujará atmosféra v Selhurst Parku neskomírala ani navzdory matné první půli, která nabídla spíše boj ve středu pole než plejádu šancí. Samotný úvod utkání přitom nabídl několik slibných střeleckých pokusů, když se jen těsně netrefili Milivojevič, resp. Krychowiak, a Wilfried Zaha záhy ztroskotal na brankáři Fosterovi, jenž i v protipohybu dokázal nohou jeho pokus vyrazit.

Po změně stran již domácí měli výrazně navrch a dvacet minut před koncem se jim povedlo převahu zohlednit i na výsledkové tabuli. V sedmapadesáté minutě povedená kombinace po levé straně, zakončení Zahou po centru Van Aanholta ještě gól nepřinesla, ale když oba hráči Eagles předvedli úplně to samé o třináct minut později, počínal si již Zaha v zakončení přesněji a poslal svůj tým do vedení.

O poklidné dohrání zápasu se osm minut nato postaral aktivní Patrick van Aanholt, jenž stál na konci rychlé kombinace ve středu hřiště, obešel Fostera a poslal míč do odkryté branky již ve třetím zápase za sebou. Darren Moore na lavičce West Bromwiche tak utrpěl svou vůbec první porážku, ovšem bez ohledu na tento výsledek již bylo jasné, že birminghamský klub si v příštím ročníku zahraje druhou nejvyšší soutěž.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele