3. kolo
26.08.2017 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Swansea City 0:2

Parádní konec prvního poločasu a stejně výtečný začátek toho druhého přinesly Swansea první letošní vítězství. Postarala se o ni snad budoucí hvězda anglického fotbalu Tammy Abraham, tento devatenáctiletý útočník, jenž ve Walesu hostuje z Chelsea, obstaral proti Crystal Palace vítězný gól - druhou branku vsítil jeho útočný kolega Jordan Ayew.

Crystal Palace naopak po třech kolech zůstává bez bodu, ba co víc, dokonce bez jediného vstřeleného gólu. Tak špatný start do sezóny musí vrtat hlavou nejen novému manažerovi Franku De Boerovi, ale i vedení klubu, jež už dost možná začíná spřádat plány na Nizozemcův předčasný odchod...

Možná by však stačilo definitivně odstřihnout dlouhodobě mizerného obránce Martina Kellyho. Tenhle zastydlý talent Liverpoolu už čtvrtým rokem v týmu Eagles střídá průměrné výkony s katastrofálními a jeho setrvání v Premier League patří mezi velké záhady. Dnes nastoupil pod De Boerem poprvé - a dost možná i naposled.

Domácí zápas se Swansea měl přitom pro Crystal Palace znamenat návrat do formy, vždyť Velšané až do dnešní 44. minuty letos ještě nevystřelili na bránu. Bylo to však naopak. Svěřenci Paula Clementa mohli vést už v úvodu po nepřesné hlavičce Ayewa z dobré pozice, uspěli ovšem až ve zmíněném závěru prvního dějství.

Několik centrů tehdy jen proletělo přes vápno, než se balónu chopil Leroy Fer, odcentroval na Tammyho Abrahama a ten načal svůj gólový účet v Premier League i přes držení Martina Kellyho patrně za hranicí pravidel.

Hned po obrátce se Kelly s míčem vrhl do cesty Kylu Naughtonovi, snadno mu ho přenechal a mohl jen sledovat, jak se meruna valí do samostatného nájezdu Jordana Ayewa. Ten měl při obcházení Hennesseyho dost štěstí, ale Swansea tak jako tak vedla 2:0.

Crystal Palace selhalo i kvůli problémům v útoku. Townsend čtyřikrát pálil z dálky mimo branku, Benteke pro změnu na hřišti vůbec neexistoval. De Boer si pak po utkání právem stěžoval na nedostatek kuráže jeho hráčů, a to dokonce větou "musíme ukázat koule".

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
Theft90

0:2

Reagovat
Noustress

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele