29. kolo
05.03.2018 21:00 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Crystal Palace - Manchester United 2:3

Arsenal a Chelsea se předhánějí, kdo v Premier League předvede trapnější výkon, zatímco José Mourinho má tisíc důvodů se smát. Kromě neúspěchů jeho dvou úhlavních nepřátel Arséna Wengera a Antonia Conteho totiž se svým celkem opět poskočil na druhou pozici. Přestože na hřišti Crystal Palace prohrával Man Utd už 2:0, v nastaveném čase stav zvrátil na konečných 3:2 fantastickou ranou Nemanja Matić.

Palace po dnešním nezdaru zůstává na sestupových příčkách, přestože po deseti minutách hry otevřelo skóre. Elektrizující atmosféru odpálil Andros Townsend, jehož ránu tečoval Lindelöf, a ta zapadla skoro do šibenice. Tolik k prvnímu dějství - United totiž nepředvedli prakticky nic.

To platilo i pro úvod půle druhé, kdy navíc domácí podruhé udeřili. Narychlo rozehraný přímák do nepřipravené obrany dovolil Patricku van Aanholtovi samostatný nájezd a pohodlné zakončení na přední tyč. Jen o pár minut později ale hlavou snížil Chris Smalling a hra se začala postupně obracet.

S blížícím se koncem utkání navíc Crystal Palace vypadalo mdle a unaveně jako ustarané kruhy pod očima Roye Hodgsona. Eagles se zatáhli až příliš nízko, díky čemuž United centrovali do zatraceně nebezpečných pozic. Matićovu střelu ve čtyřiasedmdesáté minutě ještě dokázal Christian Benteke odkopnout z brankové čáry, ale za dvě minuty už Mourinho slavil.

Alexis Sánchez se v dresu Red Devils stále hledá, ale v dnešním zápase alespoň jakous takous zásluhu na třech bodech má. Jeho tečovaná střela se odrazila do břevna, a protože obránci Crystal Palace asi pět vteřin jen vystrašeně koukali na odražený míč u kopaček Romelua Lukakua, belgický forvard merunu po chvíli vyšutroval rovnou do sítě.

Závěrečná čtvrthodina pak musela bavit úplně každého. Oba týmy se snažily strhnout výhru na svou stranu, a i když k tomu dlouho nebyl nikdo blízko, hrál se krásný fotbal nahoru-dolů. Parádnímu představení nasadil korunu fantastickou ranou z dobrých 25 metrů přesně k tyči Nemanja Matić. Manchester tak otočil výsledek na konečných 3:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
popltak

0:2 Lukaku, Pogba

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Pogba Lukaku Sanchez

Reagovat
MySch017

Klasicky, prvý polčas príšerný, v druhom to United rozbalili. Korunovaný skvelý polčas nádherným gólom Matića.....ďakujem

Reagovat
PePiG7

jako za SAFa!!!! dokonaly obrat!!!

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický obrat...skvělý výkon v 2.půli...exclusivní gol N.M.!!

Reagovat
Rezan

to snad ne. Měl jsem čas se podívat na druhou půli a po kontrole livescore (po poločase 1 střela na bránu a 69% držení míče) jsem si řekl, že na to kašlu, že to bude zase bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty sji teda fanoušek, dobře ti tak

Reagovat
Rezan

Koukal jsem letos na hodně zápasů, ale ty výkony jsou někdy tak hrozný, že mi vstávaj vlasy hrůzou

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně jsem měl po druhým gólu sto chutí to taky vypnout naštěstí jsem udržel nervy na uzdě

Jestli takhle začnem i proti Liverpoolu tak je do poločasu vymalováno

Reagovat
Rezan

viděl jsem záznam. To byla hrozná nedbalost. Hrozně to sráží ten tým. Mám z toho pocit, že Man Utd hrají dopředu příliš opatrně (na 1:0), s tím, že věří, že nedostanou gól. Ale právě naopak každej zápas vidím hrubky, po kterých gól od silného soupeře dostat musíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je prostě Mourinho, ten bude vždycky hrát opatrnej fotbal s hlavním důrazem neinkasovat. Ale když pak vzadu hraje Smalling nebo lidelof, tak prostě ten kiks čekáš... Smalling je dle mého výbornej stoper, ale chybám se nevyvaruje. Už se těším na návrat Bailleyho a Roja, to jsou správný dříči s dobrou rozehrávkou

Reagovat
Rezan

Já mám nejradši Smallinga,prostě pořád protěžuji dlouhodobě hrající hráče v týmu, domací hráče a odchovance. Chyby dělá to je fakt. Dřív jsem si hodně sliboval od Jonese, ale ta jeho zdraví mu brzdí kariéru. Každej stoper má svoje slabiny i Rojo s Bailly. V PL se prostě na nulu vzadu nevyplácí hrát,

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci vedia stále hrať futbal. Otázka je. Nemôžme hrať takto stále? Alebo len keď nám ide o holú kožu?

Reagovat
t0mmy33MCFC

Mourek otevrel dvere autobusu ?

Reagovat
Rezan

protože prohrávat se sestupujícím 0:2 je konečná stanice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele