12. kolo
18.11.2017 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Crystal Palace - Everton FC 2:2

Crystal Palace se stále ne a ne odrazit z ligového dna, když ani další domácí střetnutí nepřineslo tři body - klub z jihu Londýna se totiž s Evertonem rozešel smírně po výsledku 2:2.

Všechno podstatné se v Selhurst Parku odehrálo již v prvním poločase. Hned v první minutě se po přihrávce Cabayeho ocitl ve výhodné pozici Loftus-Cheek, zaseknutím si poradil i s obráncem a jeho zakončení Pickford vyrazil pouze před osamoceného McArthura, který balón bez potíží dopravil na místo určení. Domác se tak dostali do bleskového vedení.

To ale nevydrželo příliš dlouho. Po pěti minutách do pokutového území domácích vlétl Niasse a byl zastaven až nedovoleným způsobem - sudí Taylor tedy neváhal a nařídil pokutový kop. Nutno ale dodat, že šlo o rozhodnutí chybné, jelikož o faul podle opakovaných záběrů rozhodně nešlo. S penaltou si s přehledem poradil Baines a srovnal stav zápasu na 1:1.

Vedení mohl na stranu Evertonu strhnout Niasse, ten se trochu se štěstím prodral přes dva bránící hráče, ovšem jeho zakončení nakonec brankář Crystal Palace zvládl zlikvidovat. Branka tak padla na druhé straně. Parádní kombinaci zahájil Townsend, který na straně oslovil Warda, jehož centr našel naprosto přesně volného Zahu, který Pickforda překonal podruhé.

Vedení však londýnskému celku nevydrželo ani do poločasu. V nastaveném čase totiž Speroni poněkud nesmyslně rozehrál nakrátko na Danna, tomu míč uzmul Gueye a Sigurdsson pak okamžitě nastartoval nabíhajícího Niasseho, který zachoval klid a vyrovnal stav utkání.

Druhá půle pak nabídla mnohem klidnější podívanou. Evertonu mohl vedení přihrát Calvert-Lewin, jeho střelu však parádně vytáhl Speroni. Domácí zase zahrozili z rychlého protiútoku, kdy se do vynikající pozice dostal navrátilec Benteke, bohužel pro něj však zakončení hrubě nezvládl a míč poslal úplně mimo. A když se belgický forward neprosadil ani ranou zpoza pokutového území, bylo jasné, že utkání dospěje k nerozhodnému výsledku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
waynemarkrooney

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele