15. kolo
02.12.2017 13:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Newcastle United 3:1

Chelsea v předehrávce patnáctého kola zdolala Newcastle United a alespoň dočasně se dotáhla na druhý Manchester United. Po slabším vstupu do utkání se o branky domácího celku postarali Hazard, Morata a po pauze opět Hazard, čímž svému celku zajistili vítězství v poměru 3:1.

Třetí tým tabulky však do zápasu nevstoupil vůbec dobře, v úvodních minutách byl zejména v defenzivě dost laxní a po dvanácti minutách za to byl po zásluze potrestán. To Gayle přetlačil Christensena a sklepl dlouhý míč pro Murphyho, ten mu pobídku vrátil, načež forwardovi Newcastlu ve skrumáži odkopl míč Alonso tak nešťastně, že tím Murphyho našel osamoceného před vlastním brankářem. Courtois sice tygřím skokem pod nohy tuto šanci zmařil, jenže balón se odrazil zpět ke Gaylovi, který jej následně velmi pohodlně dopravil do sítě.

Domácí však odpověděli tím nejlepším možným způsobem, značně zvýšili úsilí a vytvořené šance na sebe nenechaly dlouho čekat. O pár minut později našel Fabregas svým pasem Hazarda, kterého však v samostatném nájezdu brankář hostí precizně vychytal. O minutu později našel Rüdiger dalším balónem za obranu v ofsajdu stojícího Moratu, praporek asistenta však zůstal dole a španělský útočník byl následně faulován Darlowem, ovšem sudí Friend penaltu neodpískal.

Po dvaceti minutách po centru Kantého orazítkoval Christensen tyč, o pár vteřinek později se však domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. To nadýchaný balón za obranu odvrátili stopeři hostí jen k Hazrdovi, který si v pokutovém území věděl rady a z prvního doteku propálil vše, co mu stálo v cestě.

Krátce po půlhodině hry již byl dokonán obrat ve skóre. Dlouhý míč totiž Ritchie odvrátil jen k Mosesovi, ten na nic nečekal a do vápna poslal prudký centr, který v malém vápně našel Moratu, který již měl velmi snadnou úlohu. Do konce poločasu zahrozil ještě střelou ze střední vzdálenosti Drinkwater, branku hostujícího celku však netrefil.

Hned zkraje druhé půle vyslal Christensen za obranu Moses, jehož střílený centr odvrátil na poslední chvíli na rohový kop Clark. Po dalších deseti minutách pálil ze střední vzdálenosti Hazard a jeho tečovaná střela prosvištěla jen těsně vedle pravé tyče. Dvacet minut před koncem se po narážečce s Drinkwaterem dostal za obranu hostů opět Hazard, v krkolomné pozici však zakončit nedokázal. Patnáct minut před koncem už přišlo definitivní rozhodnutí - Fabregas perfektně načasoval kolmici na Mosese, ten byl u míče dříve než Ritchie, kterým byl v pokutovém území faulován - a tak se kopala penalta. K té se postavil Eden Hazard a precizním obloučkem poslal Chelsea do dvougólového vedení.

Tentýž hráč mohl později dovršit i hattrick, v samostatném nájezdu však hostujícího brankáře nepřehodil, a tak utkání dospělo k výsledku 3:1 pro Chelsea.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
NuFc23

4:0

Reagovat
Beros

Budu realista... 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Book z tipáče to dle kurzu vidí na výhru domácích o 3 a více golu , než jenom přesně o 2 goly . Věřit mu?

Reagovat
waynemarkrooney

1:1;2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele