29. kolo
03.03.2018 13:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Everton FC 2:1

Březnový díl letošní sezóny Premier League začal soubojem týmů, které v koutku duše pomýšlí na kvalifikaci do Evropské ligy, na níž by mohlo stačit i sedmé místo. K tomu se dnes výrazně přiblížilo ligové překvapení Burnley, které díky Woodově gólu v závěru porazilo Everton 2:1. Toffees nyní na kýženou pozici v držení Clarets ztrácejí už šest bodů.

Začátek zápasu přitom vyšel Evertonu. Po skvělé práci Sigurdssona měl balón na osmi metrech Theo Walcott, míč ale poslal vysoko nad, tak nějak... poWalcottovsku. Až Cenk Tosun svým premiérovým gólem poslal Toffees do vedení. Walcottův centr prodloužil Coleman a turecký útočník hlavou překonal Popea.

V prvním dějství podržel Everton i gólman Jordan Pickford, který senzačním reflexivním zákrokem po půlhodině hry překazil radost Ashleymu Barnesovi. Forvard Burnley si výborně naskočil na centr z pravé strany, ale jeho protivník byl ještě o něco lepší.

Jenže po změně stran už mladý gólman svou formu nepotvrdil. Naopak - při vyrovnávací brance v šestapadesáté minutě mělo jeho svědomí k čistotě zatraceně daleko. Lowtonův pas za obranu na Barnese byl excelentní, ale Pickford ho možná mohl včasným výběhem zastavit. Kdo ví. Na každý pád anglický reprezentant neměl stát v malém vápně jako zařezaný a čekat, až střelec napálí míč na přední tyč.

Idrissa Gueye po vyrovnání prchal vyčinit svému kolegovi až z půlící čáry. To možná Pickfordovi pomohlo, protože když se totožná situace opakovala, už Barnesovi zmenšil úhel a jeho střelu dokázal vyrazit.

Gylfi Sigurdsson měl čtvrt hodiny před koncem příležitost obrátit příběh zápasu zase na stranu Evertonu, po parádní kličce ve vápně ale poslal balón mimo bránu. Jen o dvě minuty později třímal hlavu v dlaních znovu, protože Burnley ukázalo o poznání větší efektivitu.

Barnes v malém vápně na hranici pravidel odstál Pickforda, Chris Wood suverénně přehlavičkoval svého strážce Keana a vedení 2:1 vydrželo domácím až do závěrečného hvizdu. Černý den Evertonu završil ještě kapitán Ashley Williams, který se při standardce ohnal po Barnesovi a dostal červenou kartu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele