38. kolo
13.05.2018 16:00 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - AFC Bournemouth 1:2

Burnley se nedokázalo rozloučit s úspěšnou sezónou slušným výsledkem. Clarets se sice v prvním poločase dostali do vedení, avšak soupeř z Bournemouthu si dvěma brankami po změně zajistil vítězství. Rozhodující zásah přišel až v nastaveném čase z poslední akce zápasu.

Domácímu mužstvu scházel zraněný útočník Barnes, jehož v sestavě nahradil Wood. Manažer Cherries Eddie Howe dal v posledním utkání sezóny šanci dosud méně vytěžovaným hráčům. V základní jedenáctce se objevili Mings, Hindman, Daniels, Mousset a Ibe.

Do první šance se po deseti minutách hry tlačil stoper Clarets Tarkowski, jehož hlavička po rohovém kopu neohrozila gólmana Begoviće. Na druhé straně byl blízko skórování Daniels, který nebezpečně pálil v pokutovém území, avšak brankář Pope byl proti střele včas na zemi. Aktivní Daniels vybídl domácího strážce svatyně k dalšímu zákroku ve 27. minutě. Následně však převzalo iniciativu Burnley a kýžené ovoce sklidilo pět minut před přestávkou. Westwood si naběhl na míč vzduchem a jeho pokus uklidil do branky Wood.

Hosté se pokusili odpovědět ještě před odchodem do kabin. U jejich další akce byl znovu Daniels, jehož pobídku poslal King hlavičkou vysoko nad branku. Po změně stran se jako první dostal k zakončení Aké, jeho hlavička však postrádala přesnost i razanci. V 59. minutě jej napodobil další nepřesným zakončením spoluhráč Ibe. Bournemouth se vyrovnání dočkal v 74. minutě. K míči se po závaru v šestnáctce dostal King a střelou k tyči překonal domácího brankáře.

Cherries vyrovnávací branka povzbudila a v závěru toužili po zisku tří bodů. V 90. minutě se k nebezpečné střele dostal Wilson a jen o chlup minul pravou tyč. Při poslední akci zápasu se však hosté dostali do přečíslení, které přesně zakončil Wilson. Bournemouth tak až v nastaveném čase rozhodl o svém hubeném vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele