10. kolo
29.10.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Southampton FC 1:1

Nedělní program zahajoval duel dvou týmů ze středu tabulky. Utkání dopadlo podle předpokladů smírně. Ke konci duelu byla navíc na hráčích vidět nervozita, jelikož hra byla svázaná taktickými pokyny. Domácí Jiří Skalák a Aleš Matějů se na soupisku nevešli. Oba celky se i přes remízový výsledek posunuly v tabulce směrem vzhůru. Svatí aktuálně okupují deváté místo. Brighton se díky plichtě přehoupl přes Huddersfield na sympatickou jedenáctou pozici.

Racci začali první půli velice pasivně. Své neaktivity museli litovat. Už v sedmé minutě lovil brankář Ryan míč z vlastní sítě. Dale Stephens byl nucen faulovat rychle postupujícího Boufala. Standardky z hranice velkého vápna se ujal James Ward-Prowse. Jeho razantní střela skončila pouze na tyči. Obránci Brightonu však nepokryli zabíhajícího Stevena Davise, ke kterému se od tyčky s trochou štěstí odrazil míč rovnou na hlavu. Ryan byl proti dobře umístěné hlavičce bez šance. Racci po obdržené brance působili neorganizovaně a nebyli s to hrát vlastní hru. Poprvé ohrozili bránu Svatých až v polovině první půle. Po načechraném centru Anthonyho Knockaerta umisťoval Davy Pröpper balón hlavou. Stopku mu ale vystavil pozorný Forster. Od této chvíle se hra začínala vyrovnávat. Brighton z toho ale víc jak jednu střelu na bránu nevytěžil.

Southampton započal druhý poločas podobně jako ten první. Svatí byli častěji na balónu a kontrolovali hru. Soupeř se navíc často dopouštěl zbytečných faulů. Zlom ale nadešel v 52. minutě. Pascal Groß našel přesným křižným centrem skrz vápno nastraženou hlavu Glenna Murrayho, který technickou hlavičkou překonal brankáře. Forster si pravděpodobně na míč sáhl, vytěsnit ho však už nedokázal. O osmnáct minut později se pokusil na stranu Southamptonu strhnout vedení Ital Manolo Gabbiadini z rychlého náběhu. Jeho přízemní nárt byl ale sražen obránci ještě před malým vápnem. Zbylé minuty utkání toho divákům kromě pár rozdaných karet moc nenabídly.

"Byl to velice vyrovnaný zápas. Tempo nahoru a dolu neumožňovalo kontrolovat hru. Přesto si podle mého názoru moji hráči vedli obstojně," popisuje utkání ze svého pohledu trenér hostů, Mauricio Pellegrino. Jeho protějšek Chris Hughton zhodnotil utkání následovně: "Jsem rád, že jsme se vrátili do hry a ukázali jsme, co umíme. Podle mého názoru, hlavně v poslední třetině duelu, jsme měli více příležitostí a srovnání jsme si zasloužili."

Autor: Jakub Šteg / bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Assassin11

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele