8. kolo
15.10.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Everton FC 1:1

Trápení Evertonu pokračuje i nadále. Svěřenci Ronalda Koemana i nadále neúspěšně očekávají třetí ligovou výhru. Bod na půdě nováčka jim navíc až brankou z pokutového kopu zachránil v nastaveném čase Wayne Rooney.

V úvodu byli aktivnější hosté, kteří jako první také zahrozili. Po kombinaci Sigurdssona a Rooneyho se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Gueye a jeho přízemní projektil pěkně protáhl strážce svatyně domácích. Brighton kontroval po půlhodině hry, kdy se po rohovém kopu dostal k zakončení z hranice vápna Knockaert, jehož střelu obránci hostí zblokovali jen k volnému Dunkovi, který však zblízka míč do sítě neprotlačil. O chvilku později ztratil ve středu pole balón Propper, protiútok Evertonu potáhl Rooney, před vápnem míč předložil opět Gueyemu, jehož obstřel však mířil těsně vedle. Další zajímavé možnosti již první půle nenabídla a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Hned z kraje druhé části do vápna pronikl Calvert-Lewin a tvrdou ranou pořádně vyplašil brankáře Ryana, ten byl ale pozorný. O chvíli později se do další dobré pozice dostal tentýž hráč, když si po Rooneyho centru dokázal skvěle odstavit bránícího soka, levačkou však mířil pouze slabě do středu branky. Následně se taktovky ujali domácí - Knockaertova nebezpečná střela z úhlu byla sražena na rohový kop, osm minut před koncem se však domácí celek dočkal prvního zásahu.

To do pokutového území vnikl agilní Bruno a zpětnou přihrávkou parádně vybídl na penaltě stojícího Izquierda, ten ale nepochopitelně nastřelil pouze stopera Keana. Schneiderlin však odražený míč nedokázal odklidit do bezpečí, ten se pak následně odrazil ke zcela osamocenému Knockaertovi, který tentokrát nezaváhal a zblízka poslal domácí celek do vedení. Pojistku mohl tři minuty před koncem přidat Izzy Brown, svou střelu z hranice vápna však nasměroval pouze do míst, kde se pohyboval Jordan Pickford.

V nastaveném čase pak přišel naprostý šok - po volném přímém kopu došlo ve vápně domácích ke střetu mezi Brunem a Calvertem-Lewinem, který sudí Oliver vyhodnotil jako nedovolený. Nařízenou penaltu následně chladnokrevně proměnil Rooney a dal tak výsledku konečnou podobu - Brighton tak tedy remizoval s Evertonem 1:1

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

It should have been noted in the story that Pontius played up top, not in his usual wide left position. As a striker, he equaled DCU's goal output in the previous three matches.

Check the interview: https://essaydune.com/write-my-paper/ here.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele