18. kolo
16.12.2017 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nervózní Arsenal díky výstavní trefě Özila přemohl Newcastle 1:0

S prohrou a dvěma remízami v zádech potřeboval londýnský Arsenal proti nováčkovi z Newcastlu nutně naplno bodovat, což se nakonec Kanonýrům opravdu podařilo. Vítězství favorita se však nerodilo lehce, neboť vyjma krásného gólu Mesuta Özila z první půle se tým Arséna Wengera v zakončení trápil a závěrečné minuty strávil jen úzkostlivým bráněním jednobrankového vedení.

Po zahajovacích střeleckých pokusech Lacazetta s Lascellesem se domácí usadili na útočné polovině a trpělivě vyčkávali na příležitost. Alexis, Bellerín či Maitland-Niles po dravém průniku ještě neuspěli, ovšem v třiadvacáté minutě se tlak Arsenalu přece jen vyplatil. Alexisovu nebezpečnou ránu ještě stihla obrana Newcastlu zablkovat, ovšem odražený míč po Lejeunově hlavičce napálil bez přípravy Mesut Özil a krásnou ranou z voleje poslal Kanonýry do vedení. Když se pak Alexander Lacazette nedomohl odpískání pokutového kopu za hraniční souboj s Lejeunem, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Také po změně stran si Arsenal vytvářel lepší brankové příležitosti a hned několikrát měl blízko k pojištění hubeného náskoku. V samostatném úniku se po dobré práci Monreala ocitl Lacazette, jenže místo obvyklého rázného zakončení se rozhodl brankáře Elliota přehodit a vysoko přestřelil. Obdobně výtečnou šanci měl nedlouho poté Jack Wilshere, jemuž do druhé vlny ideálně sklepl míč střídající Giroud, avšak anglický záložník nezachoval chladnou hlavu a ranou doprostřed brány nechal pouze vyniknout Elliota.

Místo poklidného závěru tak bylo na Emirates Stadium k vidění pořádné drama. Doposud nevýrazný Newcastle vrhl síly kupředu a opakovaně vyrážel do rychlých brejků po nepřesné rozehrávce čím dál nervóznějších hráčů Arsenalu. Hned několik slibných možností měl k dispozici Ayoze Pérez, ale ve všech případech se vůbec netrefil mezi tři tyče. Největší práci měl brankář Petr Čech s přízemní ranou Murphyho, kterou dokázal kvalitním zákrokem vyrazit do strany. I díky tomu domácí uhájili těsnou výhru a ukončili třízápasovou šňůru bez vítězství, kterou Newcastle naopak protáhl na devět kol.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
NuFc23

5:0

Reagovat
Beros

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele